Diverse

Lampa cosmetica – un element indispensabil in cabinetul cosmetologic

Recomanda informatia!

Lampa cosmetica este instrumentul indispensabil pentru cosmetologi sau pentru cei ce vor sa faca primii pasi in lumea cosmetologiei. Aceasta este folosita pentru procedurile care necesita atentie maxima si minutiozitate, oferind lumina necesara, fara a adauga umbre. De asemenea, aceasta va mari obiectele. O lampa cosmetica, nicidecum nu va contribui la scaderea vederii tale.

Lampa cosmetica are lentile transparente foarte puternice si consuma putina energie electrica, daca le comparam cu unele dispozitive care ofera lumina, pentru uz casnic.

La ce ne foloseste aceasta? In primul rand pentru un diagnostic al tenului sau al pielii de pe oricare parte a corpului, pentru procedura de extensie a genelor, pentru efectuarea unui tatuaj, pentru diferite epilari si depilari, la curatarea pielii, pentru efectuarea manichiurii sau a pedichiurii etc.

Cand vei alege o lampa cosmetica, trebuie sa tii cont de cateva criterii. Atrage atenia asupra dimensiunii ferestrei instrumentului. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat fluxul de lucru va fi mai comfortabil. Insa, tine cont si de spatiul in care o vei amplasa, astfel incat sa nu-ti ocupe mult loc pe care il poti folosi pentru altceva. Un alt criteriu este calitatea luminii pe care o emite. Diametrul lampilor trebuie sa fie mai mare, pentru a beneficia de o lumina calitativa. Totodata, acestea nu se incalzesc, in comparatie cu lampile mici.

Un alt factor, atunci cand vei alege o lampa cosmetica, va fi gradul de marire a obiectelor. Gradul de marire se masoara in dioptrii, iar cel mai optimal se considera a fi o lupa cu 5 dioptere. Daca vei face niste cursuri in cosmetologie, instructorul iti va explica fiecare detaliu al acestor lampi si la ce folosesc ele, mai ales ceea ce tine de elegerea numarului de dioptrii.

Nu in ultimul rand trebuie sa acorzi atentie tipului de fixare a lampii. Daca incaperea ta este mica, atunci iti va fi suficienta o lampa cosmetica cu dispozitive de fixare. Daca biroul tau sau cabinetul cosmetologic dispune de o suprafata mai mare, atunci poti opta pentru o lampa cu trepied pe roti, pe care sa o poti deplasa unde vei avea nevoie.

Nu uita sa curati si sa dezinfectezi cu solutii antiseptice lampa cosmetica, dupa fiecare procedura si, mai ales, dupa fiecare client. Cum sa o intretii corect, la fel vei afla de la profesorul tau sau vei gasi atasat in instructiunea lampii, textul cu privire la curatare si intretinere.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *