Diverse

Investitia in diamante, intotdeauna o idee buna!

Recomanda informatia!

Incepand cu anul 2008, economia globala a avut parte de multe urcusuri si coborasuri – dar, in principal, coborasuri. In aceste momente dificile, oamenii cauta tot mai serios metode de a investi banii intr-un mod inteligent, fara a risca prea mult sa ii piarda.

De asemenea, in aceste vremuri, invatam si apreciem avantajele produselor fizice. De aceea vedem cresterea valorii aurului, a argintului si, in ultimul timp, a diamantelor.

Diamantele ca investitie:

Oamenii au invatat sa cumpere tot mai multe bijuterii cu diamante ca metoda de investii si acoperire financiara. Iar motivele sunt destul de evidente:

  • Diamantele nu ocupa spatiu – Acestea au fost intotdeauna folosite ca mijloc excelent de transfer. Faptul ca niste pietre atat de mici merita atat de multi bani este uluitor. Poti pastra cu usurinta un diamant de un milion de euro in cele mai mici seifuri.

  • Diamantele sunt pentru eternitate – Nu se rup, nu se strica si nu se vor devaloriza niciodata. Fiind cea mai dura substanta de pe pamant, nu trebuie sa iti faci griji ca se va intampla ceva cu diamantele tale. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca nu le pierzi (dar chiar si pentru asta poti primi asigurare)!

  • Sunt dovezi privind inflatia – Acest lucru este adevarat pentru majoritatea produselor fizice. Imobilele, aurul, argintul si diamantele se apreciaza, de obicei, in functie de inflatie. Spre deosebire de celelalte, diamantele sunt mai durabile si mai mobile. De aceea, chiar daca nu doresti sa cumperi diamante ca investitii financiare, achizitionarea chiar si a unei cantitati mai mici este intotdeauna o alegere excelenta.

  • Sunt fizice – Le poti tine, privi si chiar purta. Te fac sa te simti mai sigur, spre deosebire de actiuni si alte elemente financiare care sunt, pana la urma, doar niste randuri pe ecranul unui computer.

Cum sa investesti in diamante?

Ideea este destul de simpla. Dupa cum am mentionat deja, investitia in diamante se bazeaza pe faptul ca acestea sunt marfuri fizice. Ca atare, le poti cumpara cu usurinta din magazinele de bijuterii de lux sau chiar online.

Invata care sunt caracteristicile de baza ale diamantelor! Ar trebui sa incepi cu inceputul. Afla despre cei 4C ai diamantelor, care se refera la carate, taietura, claritate si culoare. Poti descoperi o multime de informatii pe www.Diamodis.ro

Diversifica-ti diamantele! In investitiile in diamante, la fel ca in orice alt domeniu, este bine sa iti diversifici portofoliul. Nu cumpara doua/trei diamante de acelasi tip. Cumpara diamante de diferite carate si de diferite culori.

Cumpara doar diamante certificate! Retine ca orice modificare minora a atributelor unui diamant inseamna o multime de bani. Iti recomandam sa cumperi diamante in mod special cu certificate GIA. Acesta este probabil cel mai cunoscut laborator gemologic din intreaga lume, fiind totodata extrem de strict.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *