Diverse

Sa redescoperim Techirghiolul

Recomanda informatia!

Primaria orasului Techirghiol a lansat astazi, la ora 11.00, proiectul „Sa redescoperim Techirghiolul“, cofinantat prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul de interventie 5.3 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, Operatiunea – Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor specifice de marketing.
Prin implementarea acestuia, administratia locala urmareste cresterea contributiei turismului la dezvoltarea durabila a Regiunii de dezvoltare Sud-Est, prin promovarea produselor turistice cu specific local si a activitatilor de marketing turistic.
Promovarea statiunii Techirghiol ca destinatie turistica se va face astfel incat turistii sa faca aceasta alegere atat pentru distractie, cat si pentru evenimente culturale si ingrijirea sanatatii. In prezent, orasul este cautat pentru Sanatoriul balnear, recunoscut pentru tratamentele pe baza de namol sapropelic cu proprietati curative miraculoase.
Proiectul se deruleaza pe parcursul a 22 de luni, avand o valoare eligibila de 753.395,80 lei, din care 640.386,43 lei valoare nerambursabila din FEDR, 97.941,45 lei valoare nerambursabila din bugetul national si 15.067,92 lei co-finantare eligibila a Primariei Techirghiol.
Implementarea proiectului este posibila ca urmare a semnarii de care administratia locala a contractului de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in calitate de Organism Intermediar pentru Turism, in numele si pentru Autoritatea de Management pentru POR 2007 – 2013.
Situata la 16 kilometri de Constanta si la 3 de Marea Neagra, statiunea balneoclimaterica a fost atestata in anul 1899, odata cu inaugurarea Azilului maritim, asezarea fiind inclusa in faza a doua a culturii Hamangia-Cernavoda.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *