Legislatie

Mita refuzata la Lumina

Recomanda informatia!

Seful de post din comuna Lumina, agentul principal Ionel Musat, a refuzat o mita de 500 de lei oferita de catre doi barbati deoarece pe numele unuia dintre ei, Menzat Iasar, fusese intocmit dosar de cercetare penala pentru ultraj si ultraj contra bunelor moravuri si pentru tulburarea ordinii si linistii publice.
In schimbul banilor, politistul ar fi trebuit sa dea o solutie favorabila inculpatului care la data de 8 iulie a.c., fiind in stare de ebrietate, a aruncat cu pietre in masina oamenilor legii care patrulau in cartierul de rromi si a agresat fizic un lucrator din cadrul Politiei Locale. In urma loviturilor primite, victima are nevoie de 12 zile de ingrijiri medicale.
Asa ca ieri suspectul s-a prezentat la sediul postului de Politie, impreuna cu Adrian Bucaluta, un afacerist din Mihail Kogalniceanu, pentru a negocia o intelegere, insa au fost prinsi in flagrant si li s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de dare de mita.
In ceea ce priveste averea lui Musat, politistul a precizat in declaratia de avere completata in 2009 ca are datorii totale catre diverse unitati bancare de 35.000 de euro, in timp ce venitul anual se ridica la 26.000 de lei. Iar acum situatia sa financiara nu e chiar roza de vreme ce toti cei 168 de politistii din mediul rural constantean au fost pusi la dispozitie, deoarece posturile comunale au fost desfiintate.
Acestia vor fi testati in cateva zile, urmand ca cinci dintre ei sa fie concediati deoarece Inspectoratul General de Politie a dispus infiintarea a unui numar de noua sectii de Politie Rurala: Constanta, Mangalia, Medgidia, Harsova, Baneasa, Cogealac, Mihail Kogalniceanu, Cernavoda si Horia.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *