Legislatie

Fostul primar din Horia si fiul sau, acuzati de coruptie

Recomanda informatia!

Gigel Sava, fostul edil al comunei Horia, a fost trimis in judecata de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.
Potrivit anchetatorilor, pe vremea cand era primar, acesta a solicitat Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura acordarea unui sprijin financiar in cadrul schemei de plata unica pentru anul 2007, pentru terenuri agricole in suprafata de 97,90 hectare, in conditiile in care nu era detinatorul legal al intregii suprafete. In sustinerea cererii sale, Gigel Sava a prezentat doua documente emise de Primaria Horia si intocmite in fals, la cererea sa, de anumiti subordonati din cadrul institutiei pe care o conducea. De asemenea, a solicitat agentului agricol din cadrul primariei sa falsifice Registrul contractelor de arenda al Primariei Horia.
Asa ca in sarcina sa s-au retinut urmatoarele infractiuni: folosire sau prezentare de documente ori de declaratii false, inexacte sau incomplete care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatii Europene sau din bugetele administrate de aceasta, ori in numele ei; doua infractiuni de inselaciune; trei infractiuni de fals intelectual, toate in forma participatiei proprii, si uz de fals, in forma continua.
Alaturi de fostul primar Gigel Sava, a fost trimis in judecata si fiul sau, Emilian Sava, administrator al S.C. SG Agraria Horia S.R.L., acuzat si el de folosirea sau de prezentarea de documente ori de declaratii false, inexacte sau incomplete, care au avut drept rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, si de inselaciune. Acesta a solicitat agentiei sprijin financiar in cadrul schemei de plata unica pentru anul 2007 in numele societatii sale si a facut declaratii necorespunzatoare, sustinand ca exploateaza teren agricol in suprafata totala de 57,74 hectare. In acest caz, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura Constanta s-a constituit parte civila, cu suma totala de aproximativ 21.390 de euro.
In vederea recuperarii acestei pagube, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile celor doi inculpati. Dosarul a fost inaintat Judecatoriei Harsova.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *