Legislatie

31 martie 2018 este data limita pentru transmiterea modificarilor salariului brut in REVISAL

Recomanda informatia!

Angajatorii mai au doar cateva zile la dispozitie pentru a transmite in registrul general de evidenta a salariatilor, pana la 31 martie orele 00 :00, orice modificare a salariului brut, a indemnizatiilor sau sporurilor. Dupa aceasta data, de la 1 aprilie autoritatile au anuntat ca vor face controale si vor sanctiona orice fel de abatere.

Iata ce se arata intr-un comunicat oficial al institutiei : Inspectia Muncii atentioneaza angajatorii asupra apropierii datei de 31 martie 2018, care reprezinta termenul pana la care acestia trebuie sa transmita in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL), orice modificare a salariului de baza brut, a indemnizatiilor, sporurilor, precum si ale altor adaosuri, in contextul mutarii CAS si CASS la angajat.

Conform sursei citate, transferul contributiilor de la angajator la angajat s-a facut incepand cu 1 ianuarie 2018, in conformitate cu Codul Fiscal. Institutia a mai precizat faptul ca nu s-a amanat intoarcerea sarcinii fiscale, doar obligatia comunicarii efectuarii sale catre Inspectia Muncii.

Pana la aceasta data, o mare parte din contractele individuale de munca active au fost modificate prin majorarea salariilor in urma mutarii CAS si CASS la angajat.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat a declarat ca Incepand cu luna decembrie a anului trecut si in primele 3 luni din acest an, Inspectia Muncii a desfasurat o campanie nationala de constientizare care a urmarit informarea, prevenirea si nu sanctionarea angajatorilor. Actiunile inspectorilor de munca au fost legate de completarea si transmiterea in registrul general de evidenta a salariatilor a elementelor raportului de munca ca urmare a transferului contributiilor sociale obligatorii de la angajator la angajat. Am considerat ca este necesara clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare si de aplicare a prevederilor legale si, in acest scop, s-au organizat intalniri cu toti actorii implicati in piata muncii: patronate, sindicate, reprezentanti ai angajatorilor si angajati.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *