Romanii vor primi un cont cu user si parola pentru Spatiul Privat Virtual

Recomanda informatia!

Anul acesta urmeaza ca toti romanii sa primeasca un cont cu user si parola pe Spatiul Privat Virtual pentru a-si achita impozitele si taxele. Aceasta simplificare si unificare a declaratiilor in cazul persoanelor fizice se va extinde si la companii.

Agentia Nationala de Administratie Fiscala a schimbat radical relatia contribuabil-Fisc, sau cel putin acestea sunt promisiunile facute se sefa ANAF pentru acest an. Mai precis, noua strategie a Fiscului este aceea ca romanii sa nu piarda timpul in fata ghiseelor ANAF, la cozi interminabile, se vrea o comunicare mai mult online, contribuabilii avand ocazia sa isi achite taxa voluntar, pe cale electronica.

Angajatii ANAF au fost instruiti sa le explice persoanelor fizice cu venituri din activitati independente cum se completeaza si se depune aceasta declaratie unica. Mirela Calugareanu a recunoscut faptul ca pana acum imbunatatirea SPV (Spatiului Privat Virtual) pentru persoanele fizice nu a reprezentat o prioritate pentru ANAF. Angajatii ANAF trebuiau sa introduca manual toate datele in SPV, o munca stufoasa si inutila totodata. Declaratiile depuse in SPV erau listate si reintroduse de catre angajatii ANAF. Puteau aparea astfel o multime de erori. In cazul persoanelor fizice informatiile din spatiul privat virtual se actualizau extrem de greu de aceea era nevoie de luarea unor masuri urgente.

Toate persoanele fizice urmeaza sa primeasca prin posta user si parola  pentru o intreactiune electronica eficienta cu privire la depunerea de plati si declaratii. Acest lucru urmeaza sa fie promovat si la sate. Insa, acest an, depunerea si plata in spatiul privat virtual nu va fi obligatorie.

In cazul unor contestatii, va exista, conform modelului britanic, un Consiliu de Mediere care va avea un cuvant de spus atat in ceea ce priveste inspectia cat si in ceea ce priveste administrarea.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *