Etape avansate in proiectul de renovare al casei tale
Dupa planificarea proiectului de renovare a casei si realizarea lucrarilor structurale de baza, urmeaza o serie de pasi importanti pentru obtinerea rezultatelor dorite in final. Descoperiti acesti pasi in randurile care urmeaza pentru a va sigura de reusita proiectului vostru de renovare, indiferent de natura schimbarilor pe care le-ati gandit pentru a transforma vechea locuinta in casa mult visata. Veti avea nevoie de materiale de constructii viabile ce indeplinesc toate criteriile din planul de renovare initial.
LUCRARI SPECIFICE PENTRU TAVANE SI PARDOSELI
In aceasta etapa, va veti ocupa de lucrarile de instalare a tavanelor, aducand cablurile in pozitia optima pentru respectarea planului de iluminare a casei. Peretii pot fi captusiti cu placi de gips-carton si in cazul pardoselii puteti opta pentru placi din materiale care sa se plieze pe cerintele si nevoile voastre pentru noua locuinta.
In acest stadiu al lucrarilor, peretii si plafoanele pot fi tencuite pentru prima oara pentru a obtine o imagine clara a dimensiunii camerelor noii voastre case. Tencuiala trebuie sa se usuce si pentru aceasta trebuie sa alocati intre doua si sase saptamani, in functie de complexitatea modificarilor, pentru a va asigura de reusita lucrarilor din aceasta etapa.
Cu cat mai mult timp puteti aloca acestui proces, cu atat mai putine riscuri de aparitie a unor probleme legate de umezeala vor aparea in cazul tamplariei fixe si a podelelor din lemn.
INSTALAREA UNOR ELEMENTE ESENTIALE
Etapa a doua a acestor tipuri de lucrari reprezinta o etapa pe cat de interesanta pe atat de frustranta in unele cazuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca aceasta etapa poate necesita un timp indelungat de realizare, in functie de complexitatea si anvergura lucrarilor pe care le aveti in vedere.
In cadrul acestei etape, vor fi instalate numeroase elemente cu care veti interactiona ulterior in cadrul casei renovate. Utilitatile din bucatarie si baie precum si blaturile si obiectele sanitare, robinetele din bai, sistemele de iluminare din tavane si punctele de alimentare din pereti vor fi montate in pozitiile optime in aceasta etapa.
Acestea vor fi conectate la cablurile si tevile care au fost pozitionate corespunzator in etapa anterioara si sistemele de incalzire vor fi activate in acest stadiu al lucrarilor de renovare a locuintei voastre.
ETAPA FINALA: FINISAREA LUCRARILOR ANTERIOARE
Daca s-a lucrat corect si cu atentie in etapele anterioare, in acest stadiu al renovarii va veti ocupa de o serie de lucrari mai usoare si precise. Cu toate acestea, este necesar sa acordati atentie si acestei etape pentru a nu deteriora finisajele si pentru a va asigura ca elementele finale sunt instalate la nivel, drept si in linie.
In aceasta etapa, puteti monta scari, plinte si dulapuri, pueti finisa podea si aplica placi acolo unde este cazul. Dupa aceste lucrari, nu va ramane decat sa va ocupati de designul interior al casei proaspat renovate din punct de vedere structural pentru a-i conferi acesteia imaginea de ansamblu pe care ati avut-o in vedere la inceputul proiectului de renovare.
O data ce finalizati si lucrarile din aceasta etapa, noua voastra casa va fi gata pentru a locui in ea si pentru a va bucura de aspectul nou, practic si util al casei.