Impactul pe care il are mobilierul de dormitor asupra copiilor

Julien_Bebek_Odasi_01

Recomanda informatia!

Camera copilului este extrem de importanta, fiind unul dintre spatiile in care cel mic isi petrece cel mai mult timp. Aici isi face temele, aici doarme, aici se joaca si aici se relaxeaza, iar modul in care este amenajata incaperea are un impact urias asupra dezvoltarii.

Conform specialistilor de la kids-room.ro, atunci cand se cauta mobila copii este bine sa se tina cont de o serie de factori, pentru a se face achizitia corecta. Unul dintre principalii factori este impactul pe care il are mobilierul si modul de amenajare asupra celui mic.

Ce pot face niste dormitoare copii bine alese?

  • Pot ajuta la dezvoltarea creativitatii. Daca sunt lipite niste stickere cu personajele preferate pe pereti sau daca se opteaza pentru piese de mobilier cat se poate de colorate, imaginatia celui mic poate sa descopere cai nebanuite.
  • Poate sa il ajute sa se odihneasca mai bine. O camera luminoasa si confortabila ajuta orice copil sa se odihneasca mai bine si evident, sa obtina o dezvoltare fizica foarte buna.
  • Poate sa aiba un impact pozitiv asupra autocontrolului. Sunt de evitat acele dormitoare copii standard, care imita dormitoarele adultilor, aducand in plus doar mici pete de culoare. Spre exemplu, este bine sa se doteze camera cu o masa speciala pentru desenat sau pentru modelat si sa se creeze un loc special pentru jucarii. Jucariile au o importanta incredibila pentru dezvoltarea armonioasa a viitorului adult si pot contura cele mai inedite pasiuni.

Dormitorul pentru copii trebuie sa fie si functional

Evident, nu trebuie sa se uite de functionalitate si de costuri. Exista destul de multe piese de mobilier care pot ramane mici, in comparatie cu rapiditatea de dezvoltare fizica a utilizatorului lor.

Tocmai de aceea, este bine sa se mizeze pentru paturi care se pot extinde la nevoie, pentru scaune modulare si pentru dulapuri care sa asigure cat mai mult spatiu de depozitare.

De asemenea, este bine sa se mizeze pe spatii cat mai luminoase, lumina naturala fiind de preferat. In momentele destinate invatatului, o astfel de lumina se poate dovedi mult mai prietenoasa si odihnitoare. Daca este greu de obtinut o cantitate mare de lumina naturala, se poate opta pentru oglinzi mari si pereti albi.

Pentru copiii mici este de preferat o camera care sa se focuseze pe ideea de siguranta. Este subiectul ce trebuie analizat in detaliu, in conditiile in care exista foarte multe lucruri periculoase intr-o incapere. Este bine sa se evite colturile ascutite, elementele care sa il ajute pe cel mic sa se catere pe mobilier sau obiectele foarte grele suspendate. De asemenea, este de preferat sa se gaseasca un sistem prin care sa nu se poata deschide fereastra cu usurinta.

Pentru rezultate cat mai optime, cel mai indicat este sa se aleaga mobilier la comanda. In felul acesta, se poate personaliza fiecare colt al incaperii si poate sa indeplineasca atat cerintele de siguranta ale parintilor, cat si cerintele si preferintele beneficiarilor directi.

Recomanda informatia!

One Comment

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *