Casa-Gradina

Garsoniera in Bucuresti: bloc nou sau bloc vechi?

Recomanda informatia!

Este una dintre cele mai importante aspecte atunci cand vrei sa cumperi o locuinta. Sa te orientezi catre ansamblurile rezidentiale nou construite, sau sunt blocurile vechi realizate cu mai mult simt de raspundere? Tu ce preferi atunci cand cauti garsoniera Bucuresti, bloc nou sau bloc vechi?

De ce sa iti cumperi o garsoniera intr-un bloc nou

Abia pe la mijlocul anilor 2000, au inceput sa apara pe piata imobiliara ansamblurile rezidentiale construite de investitori privati. De atunci, toti romanii care achizitioneaza o locuinta se gandesc bine inainte sa semneze documentele: sa cumpere intr-un bloc nou sau in unul vechi? Fiecare dintre aceste alegeri vine cu avantajele si dezavantajele sale.

Cauti garsoniera Bucuresti intr-un ansamblu rezidential recent construit? In acest caz, garsoniera intruneste aspecte ce iti vor face viata placuta la bloc: design, modernitate si utilitati perfect adaptate nevoilor tale. Intr-o garsoniera nou construita, peretii sunt bine izolati termic si fonic si, cel mai probabil este instalata o centrala termica proprie.

Intr-o garsoniera Bucuresti dintr-un bloc nou ai asigurata temperatura optima, fara sa iti faci griji cu privire la pierderile de caldura. In plus, nu  trebuie sa astepti cu orele pana cand va curge apa calda. Insa, cel mai mare dezavantaj al unei astfel de locuinte este pretul mai mare decat al garsonierelor din cladiri vechi. Acest lucru se datoreaza materialelor, finisajelor si instalatiilor de ultima generatie si care sunt, probabil, inca sub garantie.

Ce avantaje ai daca alegi o garsoniera intr-un bloc vechi

Locuintele din cladirile mai vechi de 10 ani sunt mai ieftine si localizate in zone mai bune decat garsonierele din blocurile noi. De ce? Este mai greu sa construiesti acum cladiri rezidentiale in zonele bine dezvoltate. Cartierele sunt deja aglomerate si nu sunt terenuri pretabile pentru blocuri, parcari si facilitatile atat de necesare traiului de zi cu zi. Prin urmare, daca vrei sa te muti intr-o garsoniera din zona centrala sau ultracentrala a capitalei, trebuie sa te orientezi catre un bloc mai degraba vechi.

Aici, bucataria este, de cele mai multe ori, separata de restul locuintei, si ai parte de intimitate daca vrei sa te relaxezi intr-o incapere delimitata. Dar marile dezavantaje ale acestui tip de garsoniera sunt necesitatea de a efectua renovari si, implicit, costurile mari pe care nu le poti estima atunci cand cumperi locuinta.

Pentru ca instalatiile sanitare nu au fost schimbate de foarte multi ani, in blocurile vechi, te vei lovi de performante scazute ale acestora. Sa ii mobilizezi pe vecini, pentru modernizare, va fi o reala provocare, mai ales daca cei mai multi dintre colocatari sunt varstnici.

O alta problema a garsonierelor din imobilele vechi o reprezinta starea acoperisului. De cele mai multe ori, exteriorul blocului este neglijat, ceea ce va rezulta in aparitia igrasiei si mucegaiului. Acoperisul este pentru intregul imobil, nu doar pentru ultimul etaj. Asa cum si subsolul este sub intregul bloc, nu doar pentru cei care locuiesc la parter. Asadar, reparatiile problemelor survenite la acoperis sau subsol se acopera de catre toti locatarii din bloc.

Cand vrei o garsoniera Bucuresti, trebuie sa pui pe lista cerintele tale: vrei zona ultracentrala, locuinta spatioasa, utilitati de ultima generatie sau acces usor la mijloacele de transport in comun? Este mai bine intr-un bloc nou, sau intr-un bloc vechi? Stabileste-ti un plan si bugetul de care dispui, abia apoi achizitioneaza locuinta de care ai nevoie.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *