Animale

Alimentatia unei pisici sterilizate

Recomanda informatia!

Sterilizarea este o interventie care se realizeaza de obicei la varsta de sase luni a pisicii. Printre numeroasele beneficii oferite de sterilizare asupra sanatatii piiscii se numara schimbari in comportamentul animalului. O pisica sterilizata va avea un regim alimentar adapat. Iata ce nu trebuie sa lipseasca din alimentatia unei pisici sterilizate.

De ce trebuie sa schimbi alimentatia pisicii sterilizate?

Sterilizarea nu are ca scop doar calmarea pisicii. Este, in egala masura, o modalitate de a le oferi o a doua tinerete. Majoritatea felinelor sterilizate au o speranta mai lunga de viata. Femelele prezinta un risc mai scazut de a suferi de infectii urinare. Insa, deoarece aceste animale sunt mai expuse la alte probleme de sanatate trebuie sa ii schimbi alimentatia, dupa interventie.

Schimba-i alimentatia pentru a preveni obezitatea

O modificare morfologica rezulta, in principiu, din sterilizarea pisicii. Aceasta din urma risca sa se ingrase rapid dupa intervenie. Mai ales daca este vorba de o pisica mai sedentara.

Propune-i o alimentatie mai adaptata pentru a evita calculii urinari

Modificarea tractului urinar si un risc crescut de aparitie a calculilor urinari sunt, in egala masura, inevitabile in urma unei sterilizari. Aceste afectiuni sunt in egala masura aflate in stransa legaura cu o alimentatie prea bogata in minerale. Trebuie sa ii asiguri o cantitate mai mare de apa.

Hrana de zi cu zi a pisicii sterilizate trebuie sa contina un numar mic de calorii. Cea mai buna mancare pentru pisica sterilizata trebuie sa contina vitaminele si substantele nutritive necesare. Este important ca hrana pentru pisici din comert sa beneficieze de un raport armonios calciu-fosfor. Proteinele de calitate sunt cele care ofera senzatia de satietate si aduc un sprijin esential masei musculare, chiar si in cazul unei pisici mai putin active. Hrana unei pisici sterilizate trebuie sa contina si antioxidanti ce au rolul de a sprijini mecanismul de aparare al celulelor.

Sursa: https://conseils-animaux.fr/alimentation/nourriture-pour-chat/sterilise/

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *