Animale

Cum calmam un caine caruia ii este teama de furtuna?

Recomanda informatia!

Daca ai un caine caruia ii este teama de furtuna stii cat sunt de greu de depasit aceste momente si cat de mare este nervozitatea animalului.

Chiar daca nu poti opri o furtuna, iti poti ajuta cainele sa treaca cu mai mare usurinta peste aceste momente dificile. Citeste randurile de mai jos.

Ploile cu descarcari electrice si furtunile ne pot speria cei mai buni prieteni cu patru labute. Iata cateva sfaturi de mare ajutor care va ajuta un caine caruia ii este teama de furtuna sa lupte cu stresul.

De ce ii este frica unui caine de furtuna?

Atunci cand tuna sau cand fulgera afara, cainele incepe sa se agite din ce in ce mai tare in casa, tremura, geme sau incepe sa latre? Atunci, fara indoiala este perturbat, speriat din cauza acestei schimbari meteorologice brutale. Specialistii estimeaza faptul ca un caine caruia ii este teama de furtuna sufera fie de un caracter congenital, de un sindrom de privare, fie a avut in trecut o experienta traumatizanta.

Chiar daca unii caini sunt mai tematori din fire, altii pot fi de-a dreptul traumatizati de tunetele auzite daca nu sunt socializati. Daca cainele inca nu s-a confruntat cu astfel de zgomote, daca este doar un pui, atunci este absolut normal sa fie perturbat de astfel de zgomote.

Daca esti fericitul proprietar al unui caine, poti evita ca acesta din urma sa devina un caine angoasat de ceea ce il inconjoara: socializeaza-l.

Inca de la o varsta frageda trebuie sa ii permiti sa te urmeze in cat mai multe locuri cu putinta. Trebuie sa se confrunte cu tot cee ace il inconjoara. Trebuie sa fie invatat sa circule cu masina, sa se joace cu alti caini, sa se distreze cu copiii, etc. reprezinta o modalitate excelenta de a-ti obisnui prietenul cu patru labute cu zgomotele din jur.

Sursa: https://wamiz.com/chiens/conseil/comment-calmer-un-chien-qui-a-peur-de-l-orage-1541.html#info

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *