Animale

Aceste plante de apartament sunt toxice pentru animalele tale de companie

Recomanda informatia!

Plantele de apartament sunt frumoase, ușor de ingrijit și aduc viata și culoare in casa… Dar ai mare grija! Daca ai un animal de companie, unele dintre ele pot fi toxice pentru ghemotocul tau de blana.

Iti plac plantele de apartament? Dar iti iubești și mai mult prietenul cu patru picioare! Din pacate, plantele de apartament nu fac intotdeauna echipa buna. Unele soiuri de plante de apartament pot fi toxice pentru animalele de companie.

Deși adauga o nota de verdeata și caldura in casa ta, unele plante de apartament ar trebui evitate daca nu vrei sa ii faci rau ghemotocului tau de blana.

Pisici, caini, rozatoare…

In functie de rasa, daca le ating sau le ingereaza, animalul tau de companie poate avea probleme grave de sanatate… Daca micii tai prieteni sunt mai degraba calmi, poti oricand sa așezi aceste plante intr-un loc unde nu vor avea acces la ele. Cu toate acestea, daca ai pisici care sunt genul temerar, ar fi bine sa le eviti pentru binele lor.

Iata care sunt plantele pe care trebuie neaparat sa eviti sa le pui in casa daca ai animale de companie. Daca acestea ingereaza vreuna dintre ele, mergi repede la veterinar sau contactati-l și explica-i problema.

Alocasia: periculoasa pentru pisici, caini și mamifere mici.
Asparagus: periculos pentru pisici, caini și mamifere mici.
Caladium: periculos pentru pisici și caini.
Ficusul: periculos pentru pisici și iepuri.
Pothos (iedera dracului): periculos pentru pisici, caini, mamifere mici și pasari.
Monstera deliciosa : periculos pentru pisici.
Sansevieria : periculoasa pentru pisici și caini.
Aloe: periculos pentru pisici, caini și mamifere mici.
Yucca: periculoasa pentru pisici.

Recomandarea este sa studiezi comportamentul animalului tau de companie, sa mergi la medicul veterinar si, impreuna cu acesta, sa alegi cele mai bune specii de plante pe care le poti cultiva, pentru ca pisica ta sa fie nu doar in siguranta, ci si fericita.

Sursa: https://max.sudinfo.be/vie-quotidienne

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *