Animale

Cum hranim cateii – Mic ghid

Recomanda informatia!

Ingredientul de baza in mancarea catelului tau trebuie sa fie carnea. Nu un produs pe baza de carne, ci pur si simplu carnea. Atat catelusii cat si cainii adulti nu sunt meniti sa manance porumb sau grau. Incercati sa va feriti de produsele care au ca prim ingredient porumbul, diverse cereale, produse de origine animala sau de cele care nu specifica exact ce aliment de origine animala contine respectiva hrana de caine.

Produsele de origine animala, care nu au specificat pe eticheta cuvantul “carne”, contin de fapt resturi, cum ar ochi, copite, intestine sau piele…care nu sunt bune pentru consumul uman. Feriti-va de produsele alimentare pentru caini care contin ca ingrediente “animal” sau “derivate de origine animala”. In schimb, trebuie sa va axati pe cele care detaliaza clar din ce este alcatuita respectiva hrana pentru caini, cum ar fi: carne de pui, carne de vita, carne de porc.

Produsele din comert pe baza de porumb sau cereale nu sunt tocmai recomandate ca mancare de baza pentru caini. Trage o privire asupra danturii cainelui tau…vei observa ca in mare parte e precedata de canini si dinti ascutiti…facuti special pentru carne, si nu pentru porumb.

Multi caini dezvolta probleme ale pielii cat si alte probleme de sanatate datorita datorita cerealelor din mancare!

Trebuie sa stiti ca multa parte din hrana uscata pentru caini care se gaseste in comert contine si cereale. Iar aceste graunte, cereale sunt adaugate mai mult pentru a”umplutura”. Iar cainele nu prea isi trage vitaminele din aceste cereale. Este bine sa evitam astfel de tipuri de hrana pentru caine si sa ne axam pe produse mai calitative care contin mai multa carne. Chiar daca acestea din urma sunt putin mai scumpe, cainele nu va manca la fel de mult precum hrana din cereale, fiindca isi va trage proteinele si vitaminele dintr-o portie mai mica.

Sfaturi legate de modul de hranire a cainilor

-Cainii ar trebui hraniti la aceeasi ora zi de zi. Ar trebui intrebat veterinarul de cate ori este recomandat sa-ti hranesti catelul intr-o zi.

-Este recomandat sa pastrezi acelasi tip de mancare de la o zi la alta. Cainii nu sunt ca oamenii sa se adapteze cu usurinta la diferite feluri de mancare.

-Cand treci la un tip nou de mancare, este recomandat sa o faci treptat. Amestecand vechea mancare cu cea noua, treptat ajungand sa o schimbi total.

-Ai grija sa aiba la dispozitie apa proaspata zi de zi

-Nu il hrani in exces!

-Urmareste instructiunile de pe ambalajul hranei pentru caini.

Daca acum v-ati lamurit cum sa hraniti catelul, nu-mi mai ramane decat sa va sugerez cum sa-l accesorizati intr-un mod eficient. Puteti afla acest lucru printr-un click aici

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *