Animale

Ce trebuie sa manance o pisica pentru o blana frumoasa si stralucitoare

Recomanda informatia!

Datorita unei alimentatii corecte si echilibrate, pisica ta poate avea o blanita superba si ar fi pacat sa nu o alimentezi in mod corect, sa o privezi de acest lucru.

Par de pisica pe covor, par de pisica pe canapea, par de pisica pe parchet…te-ai saturat de aceasta situatie? Odata ce veterinarul a verificat starea de sanatate a pisicii tale, un regim adecvat si cateva sfaturi de alimentatie permit rezvolvarea acestei probleme. In cele ce urmeaza va spunem cum.

Un regim adaptat

Un sfert din proteinele ingerate zilnic de pisica au rolul de a reinnoi epiderma si blanita. Un aport proteic echilibrat este prin urmare principala regula de respectat pentru ca pisica sa se bucure de o blana frumoasa si stralucitoare. Un regim cu un echilibru potrivit intre hidrati de carbon si proteine este esential.

Vitaminele sunt esentiale pentru vitalitatea blanitei pisicii. De aceea, stapanul pisicii trebuie sa echilibreze regimul animalutului sau de companie cu vitaminele A si H, deoarece o carenta poate provoca o uscaciune cutanata si o descuamare, o sensibilitate crescuta a pielii la infectiile bacteriene (cele mai curente surse de vitamina A sunt: ficatul, galbenusul de ou, uleiul din ficat de peste; sursele de vitamina H sunt porumbul, ansoa sau drojdia).

Nu trebuiesc neglijate nici vitaminele E, B6 si B5 deoarece, atunci cand un nivel din aceste vitamine este insuficient, blana devine uscata si fragila (sursele de vitamina E sunt cerealele; sursele de vitamina B6 sunt pestele, germenii de grau; vitamina B5 se afla in cereale si soia). In egala masura, trebuie supravegheata prezenta vitaminei B10 (legume, cereale, legume verzi si ficat), garantia unei pigmentari frumoase a blanitei.

Sarurile minerale, cuprul si zincul in special, sunt indispensabile sintezei keratinei. Alimentele pe baza de peste, carne, porumb, sunt drept urmare binevenite in alimentatia pisicii.

Urmeaza si tu sfaturile de mai sus pentru ca pisica ta sa aiba o blanita frumoasa si stralucitoare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *