Animale

Crescatorii de vaci, incurajati sa se asocieze

Recomanda informatia!

Guvernul a decis să pună în aplicare o schemă de ajutor de minimis în vederea sprijinirii crescatorilor de vaci care dețin cel mult cinci capete. Pentru a primi banii de la Guvern, aceștia trebuie să se asocieze. Adică în fiecare comună, toți cei care au cel mult cinci vaci în curte, vor trebui să formeze o asociaţie. Apoi pot obține circa 5.000 de euro, pentru achiziționarea unui tanc de racire a laptelui cu o capacitate de cel mult 1.000 de litri.

Sprijinul guvernamental este binevenit dacă ne gândim că simpla respectare a regulilor de igienă a mulsului nu sunt necesare pentru ca laptele să fie conform. Laptele trebuie răcit rapid la 4 grade Celsius pentru a evita înmulțirea germenilor pe care îi conține în mod natural.

Însă, asocierea în vederea achizitionarii de tancuri de racire a laptelui are și avantaje și dezavantaje. În prima categorie intră faptul că micii producători vor putea să își vândă în continuare laptele, la un preț mai bun. Aceasta deoarece procesatorii nu se înghesuie să cumpere două donițe de la un crescător și alte patru de la altul. Odată cumpărat tancul, fiecare țăran își va putea depozita laptele în dispozitivul de răcire, până când va fi preluat de procesator. Astfel, putând negocia pe o cantitate mai mare, livrată constant, fermierii pot obține prețuri mai mari.

*sursa

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *