Animale

Lucruri de stiut despre somnul pisicilor

Recomanda informatia!

De ce dorm pisicile atat de mult? Sunt chiar atat de lenese? Viseaza in timp ce dorm? Cum fac de reusesc sa adoarma atat de repede si sa doarma atat de mult? Descopera cateva lucruri pe care poate nu le stii despre somnul prietenei tale felina.

Pisica doarme pentru a se recupera intre mese. Pisicile pot dormi pana la 16 ore pe zi. O pisica matura poate dormi mult mai mult, pana la 20 de ore. Acest obicei de somn este rezultatul evolutiei pisicii, ale obiceiurilor alimentare si ale fiziologiei sale. In natura, in stare salbatica pisicile au nevoie sa vaneze pentru a se hrani iar acest lucru le consuma multa energie. Dormitul le ajuta pe pisici sa isi economiseasca fortele intre intensele si epuizantele perioade de vanatoare. Chiar daca pisicile nu au nevoie sa vaneze pentru a se hrani, au pastrat acest obicei.

Pisicile au un somn lin. Atunci cand dorm, pisicile nu sunt neaparat scufundate intr-un somn profund. Trei sferturi din timp doar se odihnesc, dar sunt in stare de alerta, se pot trezi in orice moment. Ne putem da seama de faptul ca pisica se odihneste cand urechile sale sunt intoarse in directia zgomotului.

Si un somn profund. Prietenele noastre felinele pot avea si un somn profund. Ochii lor sunt inchisi si isi pun coada pe fata asemeni unei masti pentru un somn mai reparator. Acest somn profund este important pentru a-i permite corpului sa se regenereze. Este in egala masura momentul in care pisicile viseaza. Daca vezi ca mustatile se misca sau labutele in timp ce dorm atunci inseamna ca viseaza.

Unele pisici sforaie. La fel ca la oameni, sforaitul se produce in momentul in care caile sale respiratorii sunt obstruate de un surplus de piele al palatului moale. Acest fenomen este mai raspandit la unele rase precum Persana sau Exotic Shorthair care au nasul mai mic.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *