Diverse

Ce trebuie sa stii daca vrei sa instalezi un gard electric

Recomanda informatia!

Atunci cand vrem sa imprejmuim un teren pentru a ne pune la adapost animalele domestice, avem de ales intre cateva variante: gardurile traditionale din lemn, care pot fi insa dificil de montat in special daca terenul are un acces dificil, apoi avem gardurile din sarma ghimpata, insa acestea pot foarte usor sa raneasca animalele, iar in cele din urma avem gardurile electrice.

O metoda moderna si mult mai eficienta pentru ingradirea animalelor din jurul casei, dar si pentru a pazi culturile de animalele din padure, cum ar fi ursul, lupul sau vulpea, gardul electric ofera utilizatorilor o sumedenie de avantaje:

– se monteaza repede si usor;

– are o greutate mica, astfel ca se poate transporta usor;

– este foarte eficient in pazirea animalelor domestice si a culturilor;

– functioneaza la tensiuni sigure pentru viata animalelor pazite, de pana in 15 000 de volti;

– are mai multe variante prin care se poate alimenta cu curent. De obicei se folosesc reteaua electrica, bateriile, generatoarele, acumulatorii si uneori chiar si sistemele solare.

Ce trebuie sa stii daca ai nevoie de garduri electrice pentru capre

Cand vrei sa instalezi un gard electric pentru a imprejmui niste capre, trebuie sa tii cont de urmatoarele criterii:

– ce caracteristici au caprele;

– daca gardul trebuie doar sa imprejmuiasca animalele sau daca vrei sa le si pazesti de pradatori;;

– daca ai nevoie de un gard electric pe termen lung sau pe termen scurt.

Ei bine, caprele s-au dovedit a fi printre cele mai neastamparate si cele mai problematice animale domestice. Acestea nu numai ca au tendinta de a manca repede verdeata din perimetrul in care traiesc, dar si au dorinta continua de a testa firele gardului electric si chiar de a se impinge in ele.

Cu toate acestea, caprele sunt rezistente la socurile electrice, astfel ca gardurile electrice folosite pentru ingradirea lor pot functiona cu tensiuni de pana la 4500 de volti. In cazul in care proprietarul doreste sa le si pazeasca de animalele salbatice, el ar trebui sa opteze atunci pentru un gard electric de peste 5000 de volti si sa instaleze in jur de 6 fire care sa acopere un gard de 100 – 120 de metri inaltime.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *