Afaceri

Cateva sfaturi pentru a fi un om de afaceri de succes

Recomanda informatia!

Un om de afaceri este o persoana care participa in mod activ la viata unei intreprinderi si care dezvolta si mentine operatiuni comerciale. Nu este rar ca un om de afaceri sa fie implicat intr-una sau mai multe intreprinderi. Un om de afaceri prosper este cel care supravegheaza una sau mai multe intreprinderi de succes, succesul fiind cel mai adesea masurat in termeni financiari precum valoarea neta, profitul brut, impact cultural si durabilitate.

Oricare ar fi masura reusitei unei intreprinderi, exista un om de afaceri prosper in spatele acesteia. Iata cateva sfaturi pentru a fi un om de afaceri de succes.

Dezvolta abilitati interpersonale. Competentele interpersonale se refera la modul in care interactionezi cu oamenii. Nu doar ca ai nevoie de aceste competente pentru a te ocupa de angajatii tai ci si pentru a negocia acorduri si contracte, pentru a comunica eficient cu publicul si pentru a tine legatura cu alti profesionisti din domeniu. Pentru a deveni un om de afaceri cu competente interpersonale bune trebuie sa :

Apreciezi munca si aportul celorlalti. Sa practici ascultarea activa cu alte cuvinte. Ceea ce inseamna sa fii capabil sa recunosti ceea ce spun ceilalti repetand acest lucru cu propriile tale cuvinte si sa intelegi orice.

Fii atent la ceilalti.  Fii pro-activ, remarca sentimentele celorlalti, da-ti seama cand au probleme sau cand au nevoie de ceva si profita de rolul tau de leadership atunci cand vine vorba de rezolvarea unor conflicte.

Urmeaza-ti visele. Nu este suficient sa iti doresti sa fii un om de afaceri. Pasiunea pentru reusita este necesara, indispensabila chiar, aceasta ete cea care te va face sa te remarci de ceilalti.

Asuma-ti riscuri calculate. Trebuie sa accepti esecurile inevitabile si sa inveti sa le vezi drept oportunitati de dezvoltare. Si sa incerci sa isi asumi riscuri calculate.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *