Casa-Gradina

4 tipuri de plase anti insecte considerate cele mai bune de catre specialisti

Recomanda informatia!

In sezonul cald se impune ca ferestrele sa fie acoperite cu plase anti insecte pentru ca persoanele din interior sa se bucure de un somn linistit si odihnitor pe timpul noptii, dar si pentru ca musafirii nepoftiti, in speta, insecte si tantari, sa ramana afara.

Potrivit expertilor bestal.ro, cele mai comune si mai eficiente tipuri de plase impotriva insectelor sunt cele fixe, cu balamale si cele glisante.

Tipuri de plase anti insecte

 • plase fixe – se monteaza pe geam si nu pot fi actionate. Asupra lor se poate interveni doar in momentul in care vremea se raceste, atunci cand plasele sunt scoase si adapostite pentru a fi protejate de frig;
 • plase anti insecte cu balamale – au o rama metalica din aluminiu pe care se afla doua balamale care ajuta la deschiderea plasei spre exterior. Plasa se inchide cu magnet sau cu click, pentru a evita deschiderea sa din cauza curentilor sau din cauza vantului. Acesta este cel mai comun tip de plasa anti insecte, deoarece este foarte usor de intretinut si foarte practic;
 • plase rulou – aceste plase de tantari au un design nou si modern care completeaza estetic tamplaria din aluminiu, lemn sau PVC. Sunt potrivite pentru spatiile in care deschiderea spre exterior este imposibila, cum ar fi in cazul ferestrelor de mansarda sau al celor cu grilaj;
 • plase glisante – sunt utilizate la usile glisante care au o deschidere mare. Modelul permite economia de spatiu foarte importanta eliminand posibilitatea de a deschide plasa in exterior. Avantajul plaselor glisante este ca se pot manevra foarte usor datorita modului in care aluneca pe sistemul de role. Acest detaliu este cel care permite inchiderea ermetica a plaselor.

Componente plase anti insecte

In majoritatea magazinelor, in sectiunea plase tantari pretul practicat este pe metru patrat. Este de la sine inteles ca pretul variaza in functie de tot ceea ce inseamna componente plase anti insecte.

Printre componentele importante ale unui plase anti insecte se numara:

 • sistemul de inchidere, care poate fi cu magnet sau cu click;
 • sistemul de deschidere, care poate fi normal sau oscilobatant;
 • balamalele, care pot fi in perechi sau mai multe;
 • plasa, care poate fi confectionata din fibra de sticla sau plastic;
 • cadrul plasei, care poate fi confectionat din aluminiu, plastic sau lemn.

Avantaje oferite de plasele anti insecte:

 • Protectie impotriva insectelor.Cu ajutorul plaselor impotriva insectelor, zilele calduroase de vara pot fi petrecute cu ferestrele deschise, pentru ca tantarii nu vor mai ajunge in interior. Aceste creaturi pot deveni foarte deranjante, iar pentru persoanele care sufera de alergii sau de fobie de insecte sunt un adevarat cosmar.
 • Nu mai sunt necesare insecticidele. Insecticidele au tot potentialul de a afecta sanatatea persoanelor care intra in contact cu ele si, de cele mai multe ori, nu au efectul dorit asupra insectelor, pentru ca acestea se inmultesc intr-un ritm mult prea rapid. Plasele anti insecte sunt cea mai buna solutie prin care acesti musafiri nepoftiti pot fi tinuti la distanta.
 • Somn linistit. Vara, somnul se poate dovedi foarte dificil in primul rand din cauza temperaturilor ridicate. Tantarii si celelalte insecte de sezon vor inrautati cu siguranta situatia. Somnul de slaba calitate sau lipsa completa a somnului afecteaza functionarea sistemului imunitar, starea de bine, aspectul fizic si buna functionare a creierului. Plasele anti insecte sunt cea mai buna investitie pentru sanatatea intregii familii.

Avand in vedere toate aceste aspecte, plasele de tantari se transforma cu usurinta in cel mai bun prieten pe timpul verii si sunt cele care asigura confortul si linistea pe timpul noptii.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *