Casa-Gradina

Semnificatia termenului de DIY

Recomanda informatia!

Cand construiesti propria locuinta sau cand te muti intr-un bloc nou ai pretentia ca toate cerintele legate de termoizolatie sa fie indeplinite. In acest fel creste si gradul de confort iar cheltuielile sunt semnificativ reduse.
Mai exact, vrei ferestre care prezinta valori superioare de izolatie termica si fonica, vrei un acoperis care sa elimine pierderile de caldura si mai vrei pereti consolidati si izolati.
Izolarea termica trebuie realizata pe toate partile importante ale unei case, in functie de pierderile de caldura inregistrate.
Statisticile spun ca cele mai reci zone ale suprafetei unui imobil sunt reprezentate de peretii exteriori si ferestre, neingrijirea corespunzatoare a acestora aducand pierderi de peste 40% din caldura unei case. Urmeaza apoi acoperisul si pardoseala, care necesita o izolatie termica optima pentru a reduce pierderile de energie termica.
Avantajele izolarii peretilor in exterior sunt numeroase si foarte profitabile:
economie de energie
cheltuieli mai mici pentru intretinere
mentinerea unei temperaturi medii in locuinta
cresterea rezistentei constructiei
rezistenta peretilor la inghet.
Desi peretii exteriori sunt cei mai indicati pentru termoizolatie nu trebuie neglijati nici peretii care despart incaperile incalzite de cele neincalzite, cum ar fi garajul sau demisolul. Caldura are tendinta de a “cauta” zone mai racoroase iar transferul de energie termica este mult mai pronuntat spre aceste zone.
Polistirenul expandat si spuma poliuretanica reprezinta, pentru moment, cele mai eficiente si utilizate materiale in izolarea peretilor. Alegerea modelului de polistiren (grosime si densitate) se face in urma realizarii unui calcul energetic al locuintei. Dar mai poti avea in vedere vata de sticla, vata minerala, poliuretanul sau celuloza, toate avand proprietati deosebite pentru termo si fonoizolarea anumitor zone din casa ta.
Solutia optima de izolatie termica este cea pe suprafata exterioara a peretilor, in acest fel micsorandu-se riscul aparitiei condensului sau mucegaiului. Placile de polistiren se lipesc pe pereti cu ajutorul unui adeziv, dupa care se fixeaza din loc in loc cu suporti speciali. Totul se acopera apoi cu tencuiala.
Realizarea unei izolatii termice si fonice de calitate are ca efecte eliminarea condensului/mucegaiului de pe suprafetele interioare ale peretilor dar si imbunatatirea confortului in interiorul casei.
Locuinta ta ofera familiei un confort termic sporit?

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *