Casa-Gradina

Probleme uzuale aparute la termopane si sfaturi de intretinere si reparatii!

Recomanda informatia!

Este aproape imposibila gasirea unei locuinte care sa nu aiba montate geamuri termopane. Din ce in ce mai atractive din punct de vedere al pretului, foarte eficiente din punct de vedere al izolarii si placute din punct de vedere estetic, termopanele, indiferent ca sunt termopane pvc sau din aluminiu, au castigat increderea proprietarilor de locuinte.

Faptul ca au proprietati extrem de interesante nu le face imune la probleme. Dupa o exploatare de cativa ani, chiar si la cele mai bune ferestre de acest tip pot sa apara probleme.

Care sunt aceste probleme si cum se rezolva?

Expertii de la reparatiitermopanepvc.ro au facut o lista cu probleme uzuale, aparute la majoritatea geamurilor de tip termopan:

  • Dereglarea balamalelor. Mai toate balamalele ajung sa se deregleze. Unele pot fi reglate, cum ar fi cele de origine germana sau austriaca, in timp ce altele (cele turcesti) nu pot fi reglate, fiind necesara achizitia unui nou set de balamale. Tocmai de aceea, in momentul in care se decide achizitia unor geamuri termopane turcesti este bine sa se gaseasca si un magazin de termopane care sa aiba la dispozitie accesorii.
  • Defecte din fabrica. Exista si geamuri care au defecte din fabrica. Pentru a le evita, trebuie sa se opteze pentru o echipa de profesionisti care sa poata descoperi eventualele probleme si sa le corecteze.
  • Aparitia condensului. In sezonul rece, poate aparea condensul, mai ales la baza ferestrei. Acesta duce la igrasie si poate aduce probleme grave de sanatate pentru locatari. Tocmai de aceea, in momentul in care se descopera condens este bine sa se sune o firma de reparatii termopane.

Sfaturi de achizitie si de exploatare a termopanelor!

Exista zeci de variante de geamuri termopan, cu preturi extrem de variate. Pentru cei care doresc sa se bucure de confort, este bine sa se aleaga acele geamuri care sa asigure flexibilitate. Sunt de preferat termopanele care sa poata fi reparate cu usurinta si sa accepte orice tip de piese termopane Bucuresti. Este posibil ca investitia initiala sa fie ceva mai mare, insa rezultatele pe termen lung pot fi foarte bune.

Pentru o exploatare de lunga durata, este bine sa se respecte o serie de reguli legate de intretinerea geamurilor. Feroneria, garniturile si profilul din aluminiu sau PVC trebuie sa fie ingrijite cu atentie. Cel putin o data pe an, spre exemplu, feroneria trebuie sa fie gresata cu ulei special pentru mecanisme fine. In rest, curatarea atenta a fiecarei piese, cu o carpa cu detergent obisnuit, poate sa fie mai mult decat suficienta.

Unul dintre cele mai importante sfaturi oferite de reparatiitermopanepvc.ro este de a avea mereu la indemana numarul unei echipe de reparatii termopane. Probleme pot aparea oricand si pentru a evita disconfortul este bine sa fie rezolvate cat mai repede.

Daca sunt bine ingrijite, termopanele ar trebui sa reziste fara niciun fel de problema intreaga viata si sa asigure confort fizic total.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *