Casa-Gradina

Scaunul ergonomic de birou, cinci motive sa il pretuiesti

Recomanda informatia!

Orice companie care isi respecta angajatii trebuie sa tina cont de faptul ca scaunul ergonomic de birou este alegerea potrivita pentru a le se asigura acestora conditii optime de lucru. Pentru ca  salariatii cu locuri de munca fixe, cu activitate de birou, petrec foarte multe ore pe scaun, in fata monitorului, aceste scaune trebuie sa le asigure confort si o pozitie corecta a coloanei vertebrale. De aceea, in primul rand sanatatea angajatilor este cea de care companiile trebuie sa tina cont atunci cand aleg un scaun ergonomic de birou. Amintim sanatatea pentru ca unul din principalii factori daunatori acesteia este reprezentat de sedentarism.  Aceasta stare apare la persoanele care nu fac miscare suficenta, petrecand foarte multe ore la biroul de lucru fara sa isi schimbe pozitia pe scaun sau fara a alterna cu scurte drumuri.  

Acest model de scaun ergonomic de birou permite mobilitate angajatului, lasandu-l sa se deplaseze sau sa se intoarca in stanga sau dreapta cu usurinta. De altfel, scaunul de birou ideal trebuie sa-i permita persoanei care il ocupa posibilitatea de reglare atat a spatarului, cat si a inaltimii acestuia, in functie de distanta biroului. Scaunul trebuie sa fie realizat dintr-un material textil bun, care sa fie confortabil pentru spatele angajatului, facandu-i sederea placuta.

Scaunul ergonomic de birou bun trebuie sa fie prevazut deopotriva cu sistem de balansare pentru a oferi flexibilitate si confort. Piciorul si baza scaunului este obigatoriu sa fie rezistente deoarece timpul de utilizare este indelungat.

Scaunele se pot comanda din magazinele specializate in mobilier, dar si din mediul online. Inainte de plasarea comenzii, se pot face chiar sondaje de opinie in randul angajatilor pentru a verifica tipul de scaun preferat de majoritatea acestora. Angajatorul trebuie sa tina cont de preferintele salariatilor intrucat un mediu de lucru corespunzator poate motiva personalul. Iar daca personalul este motivat, sansele ca firma sa-si sporeasca profitul cresc si ele.  

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *