Afaceri

Beneficiile acordarii bonurilor de masa pe card

Recomanda informatia!

Un sistem de plata modern, care este mult mai accesibil fata de cel clasic al tichetelor de masa pe hartie, este noul sistem al bonurilor de masa pe card.

Cei care acorda bonuri de masa sunct scutiti de taxe

Angajatorii pot opta sa aiba ambele variante de acordare a tichetelor de masa, atat pe card, cat si sistemul bonurilor pe suport de hartie, in functie de alegerea fiecarui angajat in parte.

Costurile pentru patroni, daca acorda bonuri de masa pe card sau pe hartie se reduc  cu 32%, spre deosebire de acordarea aceleiasi sume sub forma de bani lichizi. De aceea ei prefera sa acorde aceste bonuri ca venit extra salarial.

Bonurile de masa emise pe card permit efectuarea unor plati care sa aiba  valori mai mici decat valoarea unui tichet printat, ceea ce este excelent. Acestea nu pot fi folosite insa peste hotare, deci nu le poti lua in concediu.

Cardul cu tichete de masa functioneaza ca si un card bancar

Ei bine, aceste tichete care se distribuie angajatilor functioneaza dupa aceleasi principii aplicabile in cazul unui card bancar obisnuit, numai ca nu trebuie sa platesti comisioane bancii pentru utilizarea acestora. Iar acesta este un alt beneficiu pentru salariat.

Acestea tichete se acorda celor care lucreaza in companii private, angajatii de la stat nu primesc astfel de tichete.  

O regula importanta, care nu poate fi incalcata: aceste bonuri nu pot fi folosite decat pentru achizitia de produse alimentare. Cu acestea nu pot fi  cumparate tigarete si/sau bauturi alcoolice.

Daca primesti inca tichete clasice de masa, de hartie, trebuie sa stii ca vanzatorii nu dau rest in momentul in care platesti cu acestea, trebuie sa iei produse care sa coste cat valoarea acestora. Daca produsul costa mai mult trebuie sa dai diferenta de bani.

Daca platesti cu cardul, atunci trebuie sa stii ca poti folosi toata suma de pe card o data sau o poti imparti pe zile, nu exista restrictii in acest sens. Aceste bonuri se acorda si in alte tari, nu doar in Romania. Pot fi incluse in programele de motivare ale angajatilor, sunt o buna metoda de stimulare a acestora, mai ales ca ele se acorda luna de luna.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *