Casa-Gradina

Tot ce trebuie sa stii despre polistirenul extrudat

Recomanda informatia!

Ideal pentru toti cei care activeaza in domeniul constructiilor, polistirenul extrudat este un izolant cu calitati incontestabile care ne permite sa realizam importante economii de energie pe termen lung.

Ce este polistirenul extrudat?
Un polistiren extrudat este fabricat cu ajutorul unor micro “bile” din monomer de stiren provenite din naphtha, un sub produs obtinut prin intermediul rafinarii petrolului care este valorizat sub forma de izolant in loc sa fie aruncat. Participa astfel la protejarea mediului inconjurator, reducand consumul energetic. In plus, este 100% reciclabil.
Prin intermediul unor proceduri chimice avansate de procesare, polistirenul este divizat in doua tipuri de materiale spumoase si anume: polistiren extrudat (XPS) si polistiren expandat (EPS). Daca vei accesa depozit online de materiale de constructii in cautare de pret polistiren extrudat, vei remarca ca este extrem de accesibil ca pret.

Care sunt avantajele oferite de polistirenul extrudat?
De o calitate superioara polistirenului expandat, polistirenul extrudate 5cm are o serie de atuuri serioase mai ales in termini de izolare datorita slabei sale conductivitati termice, cuprinse intre 0,029 si 0,035 W/m.k, permitand realizarea unor economii substantiale de energie.

Unor de manipulat si de instalat, polistirenul este cunoscut pentru faptul ca:
– Este durabil si robust datorita rezistentei sale mecanice ridicate care ii permite sa suporte greutati ridicate, pana la 70 tone pe metro patrat, fiind totodata lejer, cu o masa care nu va apasa pe structura cladirii;
– Este insensibil la caldura si la frig. De altfel, de aceea este atat de folosit pe santierele pe care se lucreaza in conditii climatice mai dificile;
– Este hidrofob si drept urmare rezistent la intemperii si la mucegai;
– Este extrem de accesibil din punct de vedere financiar, pretul variaza in functie de grosimea dorita, dar trebuie sa stii ca panourile mai subtiri sunt cele mai scumpe;

Ce putem izola cu un polistiren extrudat?
Polistirenul extrudat se adapteaza unui numar mare de utilizari la interior, pe soluri, pereti dar si sub acoperis. Inflamabil, trebuie intotdeauna asociat cu un material ignifug precum placile din gips carton spre exemplu. Este ideal si in zonele sau incaperile cu un grad ridicat de umezeala precum terasele sau subsolurile.

Poate fi folosit si pentru a efectua o izolare la exterior, pentru fatada unei locuinte spre exemplu, in asociere cu un bandaj ventilat. Polistirenul extrudat 10 cm este perfect in regiunile mai reci deoarece acest produs rezista la ciclurile de inghet si dezghet fara niciun fel de dificultate.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *