Casa-Gradina

Intelegerea culorilor pentru design-ul interior – Ghid practic

Recomanda informatia!

Culorile sunt un element vital in design-ul interior al locuintelor, de aeea alegerea lor devine foarte importanta pentru a crea un spatiu armonios pe care sa-l putem numi „acasa” si in care sa ne faca placere sa ne retragem pentru a ne petrece clipele de relaxare dupa o zi grea. Paleta de culori pe care o alegem ne reprezinta atat personalitatea cat si gusturile, dar si modul de viata. In acelasi timp, culorile trebuie adaptate caracteristicilor spatiului astfel incat sa ofere locuintei armonia pe care o cautam acasa.

Inainte de a face alegerea culorilor trebuie sa intelegem cum functioneaza acestea in design-ul interior, ce senzatii ne pot da si de ce, ceea ce va va da abilitatea de a sincroniza design-ul interior al locuintei cu cele mai potrivite culori.

Culorile primare, rosu, albastru si galben dau un aer modern oricarei incaperi. Astfel, in bucatarie, daca avem un frigider de un rosu energic, acesta merge foarte bine cu pereti de culoarea laptelui. In sufragerie am putea opta pentru pereti de un albastru ocean in contrast cu o mobila alba daca aceasta combinatie se potriveste stilului de viata pe care doriti sa-l adoptati. Pentru a fi siguri ca faceti alegerea corecta studiati-va putin pentru a vedea cum va face sa va simtiti fiecare culoare sau combinatie de culori.

Avansam, culorile primare nu reusesc sa ne satisfaca, atunci trecem la cele secundare care rezulta din combinatii de rosu, albastru si galben. Combinam rosu si galben pentru a obtine portocaliul pentru gresia din baie care, alaturi de pereti kaki-bej ar putea deveni combinatia ideala daca va aduce zambetul pe buze in fiecare dimineata.

Daca nici culorile secundare nu reusesc sa va indeplineasca asteptarile si nevoile, stimulati-va si mai mult imaginatia si creativitatea. Treceti la culorile tertiare care se obtin din amestecul mai multor combinatii de culori. Daca visati la un dormitor modern cu mobila alba, concentrati-va sa alegeti o culore care v-ar inesifica senzatia de calm pe care o cautati in aceasta incapere. Lasati-va influentati in alegere de o culoare care va atrage, una care v-ar oferi starea pe care o cautati atunci cand intrati in dormitor. Un perete cacao, iar restul pe alb, cu o usoara tenta de rosu ar putea fi o alegere chic pentru un apartament modern.

Alegerea culorilor unei locuinte nu este o stiinta exacta. Depinde de personalitatea, gusturile si senzatiile pe care le cauta fiecare atunci cand este acasa.

Un paletar de culori on-line, care v-ar putea ajuta mult, veti gasi accesand site-ul producatorului Emex. Desigur, sfaturi si recomandari veti putea primi si pe Facebook.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *