Casa-Gradina

Camere de supraveghere Dahua si tehnologia HDCVI

Recomanda informatia!

Prezenta din ce in ce mai mare a sistemelor de supraveghere video in viata noastra a transformat productia de camere, de NVR-uri, de DVR-uri si de accesorii pentru acestea intr-o adevarata indurstrie. Este si normal, in conditiile in care instalarea unui sistem de supraveghere video a devenit o adevarata necesitate, iar dotarea cu un astfel de sistem este din ce in ce mai prezenta, atat la nivel casnic, cat si la nivel de afacere.

Sistemele care domina inca intreaga piata sunt cele analogice, bazate pe cabluri coaxiale, deoarece sunt foarte raspandite si foarte ieftine. Din pacate, imaginea pe care o ofera nu este una de cea mai buna calitate, asadar, daca iti doresti calitate superioara a imaginii, trebuie sa treci la video digital prin HD-SDI sau prin IP.

Aceste variante, desi de inalta calitate, sunt destul de complexe si costisitoare, fiind unul dintre motivele pentru care majoritatea utilizatorilor au ramas inca la varianta analogica.

Din fericire, cei de la Dahua au dezvoltat o tehnologie prin care se pot pastra costurile la un nivel acceptabil, fara sa fie necesara o noua cablare si implementarea unor solutii precum cele IP sau HD-SDI.

HDCVI ( High Definition Composite Video Iterface) este solutia oferita de cei de la Dahua, care permite filmarea unor imagini de buna calitate pastrand totusi simplitatea tehnologiei analogice. Printr-o trecere la HDCVI, filmarea se poate face la o rezolutie de 1080 p sau 720 p iar semnalele video si audio sunt integrate prin modulare analogica. Partea cu adevarat frumoasa este faptul ca transmisia se face prin cablu coaxial sau prin cablu UTP, pe distante de pana la 500 de metri, ceea ce permite upgrate-ul instalatiilor vechi de supraveghere, fara sa fie necesara o cheltuiala pentur recablaj.

Astfel, un sistem HDCVI ofera avantajul imaginii de buna calitate, captata la distante de pana la 500 de metri, fara sa fie nevoie de investitii consistente.

De ce ai avea nevoie de o imagine de mai buna calitate?

Pentru ca, atunci cand imaginea ofera mai multe detalii, identificarea unui infractor se face mult mai usor, atunci cand este cazul. In plus, filmarea este mult mai detaliata si se pot obtine informatii de la distante mult mai mari. In cazul unor sisteme clasice, imaginile pot fi de proasta calitate si de multe ori, s-au intalnit cazuri in care imaginile au fost inutile.

Daca ai deja un sistem de supraveghere si vrei sa obtii imagini mai bune fara costuri mari, atunci varianta HDCVI este o solutie cu care nu faci niciun compromis. Chiar si daca esti in cautarea unui sistem de supraveghere nou, aceasta varianta poate sa fie mult mai fiabila decat varianta unui sistem de supraveghere IP. Alegerea magazinului de unde cumperi sistemul este si ea foarte importanta, magazine precum Skut oferindu-ti o multime de variante de camere de supraveghere, informatii si preturi reduse.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *