Casa-Gradina

Alege sa montezi un acoperis verde si ia finantari de la Stat

Recomanda informatia!

“Casa Verde Plus 2016” este un soi de intregire a programului “Casa Verde 2016”. Prin cel dintai program s-a anuntat faptul ca s-au alocat bugete considerabile in vederea finantarii persoanelor care se decid sa opteze pentru materialele ecologice, sa isi monteze un acoperis verde sau sa isi eficientizeze consumul de energie electrica. In conformitate cu acestea, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor ii finanteaza cu aproximativ 45 de milioane de Ron pe cei care aleg sa isi izoleze locuintele cu materiale ecologice sau cu acoperisuri verzi.

Practic, prin aprobarea programului li s-au admis, intr-un final, eficienta acoperisurilor verzi si inlantuirea de beneficii rezultate din montarea acestora.

Pe de alta parte, Artagradinilor.ro este o firma ce si-a dobandit notorietatea pe piata romaneasca prin prisma faptului ca este formata din experti in executarea, respectiv montarea gradinilor verzi, a peretilor decorativi sau a acoperisurilor verzi.

Ce legatura exista intre Artagradinilor.ro, acoperisurile verzi si programul “Casa Verde Plus 2016”?

Asa cum probabil se intuieste deja, exista o intima legatura intre programul de finantare mai sus numit, firma Artagradinilor.ro si acoperisurile verzi. In acest sens, proprietarii de locuinte ce se decid sa isi monteze acoperisuri verzi, daca apeleaza la serviciile puse la dispozitie de aceasta firma, vor beneficia de subventii de la stat.

Montarea unui acoperis verde nu reprezinta altceva decat asumarea unui “comportament verde”, a unui comportament raliat la paradigma tarilor din Occident ( in Spania, de exemplu, acoperisurile verzi au aparut de timpuriu si au fost montate inclusiv pe autobuze in vederea absorbirii emisiilor de C02), ce ne situeaza mai aproape de un stil de viata mai sanatos.

Din montarea unui acoperis verde rezulta o succesiune de beneficii. Printre acestea se numara si cele expuse in randurile de mai jos:

  • Se optimizeaza procesul de climatizare a locuintei: Montandu-va un acoperis verde, temperatura pe care o are de obicei un acoperis deasupra caruia s-a turnat smoala sau bitum va scadea si va ajunge la valorile temperaturii climei inconjuratoare. Acest lucru este cu putinta datorita solului si a vegetatiei care vor “inveli” bitumul, respectiv smoala. De aici se poate deduce faptul ca nu va mai fi necesara utilizarea aparatelor de aer conditionat si, implicit, ca valoarea facturii de energie electrica va fi mai mica. De asemenea, un acoperis verde isi dovedeste utilitatea si in timpul sezonului rece. In locuintele ce beneficiaza de o astfel de “izolatie naturala” nu va mai fi nevoie de functionarea intensiva a centralelor cu gaze
  •  Din unghi de vedere estetic, designul locuintelor este ameliorat- in mod evident, un imobil al carui acoperis prezinta un strat de sol si de vegetatie este cu mult mai aspectuos decat un simplu imobil
  • Retinerea precipitatiilor- un alt beneficiu ce rezulta din montarea unui acoperis verde consta in faptul ca, in situatia in care ploua, apa nu va ajunge direct in sol si in sistemul de canalizare intrucat acoperisurile verzi retin o parte din cantitatea precipitatiilor. Astfel, riscul unei inundatii este diminuat si deopotriva se protejeaza sistemele de canalizare

Acoperisul verde sau cum sa iti asiguri conditiile pentru destindere si recreatie

In plus, optand pentru montarea unui acoperis verde, va veti asigura conditiile unui mediu de viata mult mai relaxant. Carui om nu i-ar placea ca, in loc sa vada un simplu imobil din beton, sa aiba in fata privirii imaginea unui acoperis imbracat intr-un strat de verdeata?

Asadar, alegeti ca cei de la Artagradinilor.ro sa va monteze si, eventual, sa va intretina acoperisul verde si va veti bucura de finantari prin programul “Casa Verde Plus 2016”.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *