Casa-Gradina

Proprietati ale adezivilor parchet

Recomanda informatia!

adeziv parchet

Daca detinem o pardosea veche si urata si dorim sa o inlocuim cu una noua, cea mai buna alegere este parchetul. Ca pardosea, parchetul este din ce in ce mai cautat de toti romanii. Acesta este de mai multe tipuri, cum ar fi parchetul laminat, parchetul din lemn masiv sau parchetul stratificat. Dar pentru toate aceste tipuri de parchete, este necesara utilizarea si unui adeziv parchet care sa ajute la fixarea acestuia pe stratul suport sau pe sapa.

 Adeziv parchet

Cum am spus si mai sus, parchetul este de diferite tipuri, printre care se numara parchetul din lemn masiv, parchetul stratificat si parchetul laminat. Toate aceste tipuri de parchete au diferite proprietati, iar pentru fixarea acestora pe stratul suport sau pe sapa necesita diferiti adezivi parchet care au de asemenea diferite proprietati care sunt compatibili cu tipul de parchet. Printre cele mai intalnite proprietati ale tipurilor de parchete se numara urmatoarele: rezistenta la zgarieturi, rezistenta la socuri mecanice, durabilitate, rezistenta la diferiti detergenti, rezistenti la diferiti solventi. Asa cum tipurile de parchet prezinta diferite proprietati, la fel si adezivi pentru parchet care sunt pentru fixarea acestuia prezinta diferite proprietati, iar printre acestea se numara: un anumit grad de elasticitate chiar si dupa intarirea acestora, aderenti pe diferite suprafete pe care se aplica, se pot aplica foarte usor, rezistenti la temperaturi scazute.

Necesitatea adezivilor parchet pentru diferite tipuri de parchet

Mai sus am mentionat ca diferite tipuri de parchet necesita si folosirea unui adeziv parchet pentru fixarea acestuia. In continuare am sa va prezint aceste 3 tipuri de parchet dar si daca necesita sau nu folosirea unui adeziv parchet pentru fixarea acestuia. 

Parchetul din lemn masiv este un parchet care se potriveste atat unei locuinte cu stil clasic cat si uneia cu un stil modern. O data cu trecerea timpului, parchetul din lemn masiv este mai valoros si prinde o culoare cat mai naturala. Pentru fixarea acestuia este absolut necesara folosirea unui adeziv parchet.

Parchetul stratificat este si el de asemenea un parchet care este foarte placut ochiului, dar la fel ca si parchetul din lemn masiv, si acesta necesita folosirea unui adeziv parchet.

Parchetul laminat este o solutie mai ieftina de pardosea, dar de asemenea este placut, iar pentru fixarea acestuia nu este absolut necesara folosirea unui adeziv parchet deoarece acesta poate fi dotat cu un sistem automat de prindere click-clack.

Inainte de achizitionarea unui adeziv parchet de la www.Europlastic.ro trebuie sa stim ca acesta este comercializat atat la kg, la litru sau la bucata. Pretul acestora este in functie de cantitate dar si cum este comercializat. Va pot spune ca preturile adezivilor parchet incep de la 20 lei si pot ajunge chiar si pana la 150 lei. 

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *