Sanatate-Medicina

Pentru un par sanatos foloseste doar sampoane naturale

Recomanda informatia!

Dacă te-ai săturat să tot schimbi şamponul în căutarea celui potrivit pentru tipul tău de păr, dacă te-ai plictisit să vezi că nimic nu acţionează aşa cum îţi doreşti, îţi propunem să îţi prepari câteva şampoane naturale.

Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente şi de puţin timp pentru aceasta. 

ŞAMPON PENTRU PĂR NORMAL

Ai nevoie de o ceaşcă de apă distilată, o ceaşcă de şampon pe bază de plante, 30 de picături de ulei esenţial de lămâie şi 30 de picături de ulei esenţial de rozmarin. Pune apa distilată într-un vas pe foc, până dă în clocot. Îndepărtează-l de pe foc, adaugă şamponul. Lasă amestecul obţinut la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Adaugă apoi uleiurile esenţiale şi amestecă bine. Se poate păstra într-o sticluţă sau într-un recipient de plastic. Îl poţi folosi pentru spălarea zilnică a părului.

ŞAMPON PENTRU PĂR USCAT

Ai nevoie de două ceşti cu săpun din uleiuri vegetale, lichid, jumătate de ceaşcă de miere, o lingură de ulei de măsline şi una de vitamina B. Ingredientele se amestecă până se obţine o pastă. Foloseşte o lingură de şampon la fiecare spălare, masând bine scalpul. Un astfel de sampon gasesti si la magazinul online de cosmetice bio 10beneficii.ro. Pentru mai multe detalii acceseaza acest link. 

ŞAMPON PENTRU PĂR GRAS

Ai nevoie de 50 ml de săpun din uleiuri vegetale, sucul unei lămâi şi o linguriţă de miere de albine. Amestecă bine ingredientele şi foloseşte amestecul ca şi orice alt şampon. Trebuie păstrat la rece şi – atenţie mare! – utilizat în maximum şapte zile de la preparare.

BALSAM PENTRU PĂR GRAS

Ai nevoie de o lămâie şi o pătrime ceaşcă oţet de mere. Decojeşte lămâia şi zdrobeşte-o într-un blender. Amestecă sucul obţinut cu oţetul. După şamponare şi clătire, şterge părul cu un prosop şi apoi masează scalpul, folosind amestecul obţinut. Lasă acest balsam să acţioneze timp de cinci-zece minute, apoi clăteşte bine părul cu apă călduţă.

articol preluat de pe timpul.md

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *