Sanatate-Medicina

Ce trebuie sa stii despre glucometre

Recomanda informatia!

Cand alegeti un glucometru, trebuie sa stiti cat de des il veti folositi.
Este indicat sa alegeti un glucometru pentru care stiti ca veti gasi teste, pt a cumpara, dupa ce le terminati.
Interesati-va daca este un model nou sau vechi, daca este distribuit in Romania sau nu.

Difera foarte mult pretul glucometrele si testelor. Daca este de la o firma cunoscuta, nu aveti neaparat garantia ca sunt si rezultate corecte, iar pretul testelor este si el destul de mare. In acest sens poti gasi glucometre medicale ieftine si bune pe Catena Pas cu Pas.

Daca este o firma necunoscuta, pretul in mod sigur va fi mai mic, dar interesati-va inainte ce erori poate da si cat de mari sunt acestea.
Pentru utilizarea ocazionala, este indicat sa aveti teste cu valabilitate de cel putin 6 luni.

Pentru utilizare zilnica, este de preferat sa alegeti un glucometru ce da rezultatul rapid (in 3-5 secunde), care necesita o cantitate foarte mica de sange (0,3-0,7 microlitri).

Toate (absolut toate) testele de glicemie au pe ele un reactiv care interactioneaza cu glucoza din sange si emite un semnal catre glucometru. Este bine, ca glucometrul si testele sa fie tinute in ambalajul original, la temperatura ambianta, fara umiditate.
Data de expirare a testelor, are legatura doar cu data de expirare a reactivului. De cele mai multe ori, se pot folosi teste expirate, cu rezultate la fel de bune, pentru ca reactivul are o “perioada de gratie” de cateva luni.

Problema este ca aparatul nu mai citeste testele expirate si da eroare. Se poate rezolva, modificand data glucometrului, cu un an inapoi. Pentru asta, cititi instructiunile glucometrului, la Setari, Modificarea datei si orei.

Fiecare glucometru se foloseste doar cu un anumit tip de teste. Nu exista teste universale !!!!!
Cititi pe cutia testelor pentru ce aparat se folosesc si verificati daca il aveti pe acela scris pe cutie.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *