10 beneficii ale uleiului de jojoba

Recomanda informatia!

ulei de jojobaUleiul de jojoba, se pronunta „ho-ho-ba”, este un arbust peren originar din sudul Arizonei, California de Sud si Mexic de nord, denumirea in limba latina fiind Simmondsia Chinensi. De fapt nu este un ulei ce este o ceara, asemandu-se foarte mult cu sebumul uman si din aceasta cauza este absorbit rapid, nelasand pielea grasa. Pentru a analiza mai bine acest ulei va propunem ca in cele ce urmeaza sa aflam impreuna cele 10 beneficii ale uleiului de jojoba, pentru a ne putea bucura pe deplin de proprietatile sale.

Uleiul de jojoba are durabilitate indelungata

Uleiul de jojoba are o durabilitate indelungata deoarece este un lichid relativ stabil, nu va oxideaza usor si nu va rancezi, deoarece nu contine trigliceride, care se regasesc in compozitia altor uleiuri vegetale cum ar fi uleiul de seminte de struguri si uleiul de nuca de cocos.

Este similar cu sebumul

Structura uleiului de jojoba se aseamana indeaproape cu sebumul uman si din aceasta cauza este absorbit rapid, fara a face pielea sa se simta grasa sau lipicioasa si nici nu blocheazaa porii, ajuta la echilibrarea productiei de sebum.

Uleiul de jojoba contribuie la ingrijirea tenului

Efectele hidratante dar si compozitia sa fac din uleiul de jojoba un ulei indispensabil in cosmetica: hraneste si hidrateaza ingrijind perfect pielea fetei, gatului si decolteului.

Efect echilibrant

Acest ulei este indicat oricarui tip de ten, in cazul formelor usoare de acnee, eczeme, psoriazis, neurodermite deoarece regleaza functionarea glandelor sebacee.

Uleiul de jojoba creste supletea pielii

In testele dermatologice efectuate de Christensen si Packman, s-a descoperit ca uleiul de jojoba creste supletea pielii cu 45%, iar dupa 8 ore efectul a fost inca prezent.

 

  1. Intrucat uleiul de jojoba este potrivit tuturor tipurilor de ten si nu este iritant pentru ochi si nici nu provoaca alergii, se poate folosi indepartarea machiajului.

 

Uleiul de jojoba – beneficii pentru par

Proprietatile hidratante fac din uleiul de jojoba un ulei ideal pentru ingrijirea parului. Se aplica pe parul umed sau uscat pentru sanatatea firului de par.

Baza pentru uleiurile esentiale

Datorita faptului ca uleiul de jojoba nu are miros, acesta poate fi folosit in aromaterapie pentru amestecuri cu uleiurile esentiale, fara a modifica senzatia olfactiva.

Ideal pentru masaj

Uleiul de jojoba este recomandat pentru masaj deoarece impiedica aparitia comedoamelor. Este o alternative scumpa a uleiurilor de masaj de aceea este recomandata diluarea lui cu un ulei presat la rece mai ieftin.

Protectie solara

Poate fi folosit ca inlocuitor al lotiunilor solare deoarece are un factor de protective natural de SPF MAX.4

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *