Sanatate-Medicina

Maladiile care pot provoca probleme cu tensiunea

Recomanda informatia!

Tensiunea arteriala este cea care corespunde presiunii exersate de ejectarea sangelui de catre inima inspre vasele de sange. Vorbim despre probleme cu tensiunea atunci cand aceasta este anormal de ridicata sau mult prea scazuta. Iar anumite maladii pot sta la baza unei tensiuni prea ridicate sau prea joase.

Hipercolesterolemia. Colesterolul este o grasime fabricata de catre ficat. Se afla mai ales in numeroase alimente grase mai ales in cele de origine animala. Se poate distinge doua tipuri de colesterol- colesterolul bun- HDL si  cel rau –LDL. Atunci cand colesterolul rau este prezent in exces poate duce la formarea de placi, la ateroscleroza, care poate perturba circulatia sanguina. Si pentru a compensa o proasta circulatie sanguina, organismul creste presiunea arteriala.

Obezitatea, excesul de greutate, mai ales obezitatea abdominala poate favoriza hipertesniunea. Prevalenta hipertensiunii este de altfel mai importanta la persoanele obeze decat la cele non obeze. Kilogramele in plus sau obezitatea pot duce la o secretie in exces de insulina, care poate stimula la randul sau sistemul limfatic un lucru care duce la marirea tensiunii arteriale.

Diabetul. Diabetul si hipertensiune arteriala merg cel mai adesea mana in mana. Au mai intai cauze comune precum supraponderabilitatea, obezitatea si sedentaritatea. Peste 8 din 10 diabetici de tip 2 sufera de hipertensiune. Si invers, diabetul de tip 2 apare mai des la cei care sufera de hipertensiune. Hipertensiunea apare cel mai adesea insa, inainte ca diabetul sa se manifeste. Dar diabetul poate favoriza si rigiditatea arterelor, un lucru care duce la hipertensiune.

Insufiecienta renala. Cel mai adesea, hipertensiunea arteriala poet sa fie o cauza a insuficientei renale. Deteriorand vasele de sange, hipertensiunea arteriala poate a diminueze aportul sanguin care merge inspre organe importante precum rinichii. Deci rinichii nu mai pot sa faca fata eliminarii deseurilor si excesului de lichide din sange.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *