Sanatate-Medicina

Cum sa alegi suplimentele naturale de care ai nevoie

Recomanda informatia!

Inainte de a cumpara un supliment alimentar, ideal este sa se ceara sfatul unui medic specialist, deoarece niciun supliment nu este lipsit de posibile efecte secundare. Cei care trebuie sa aloce o atentie sporita suplimentelor pe care aleg sa le consume sunt in special femeile insarcinate, cele care alapteaza, dar si persoanele care sufera de afectiuni cronice precum diabetul, hipertensiunea sau bolile cardiace. De asemenea, trebuie sa se aleaga cu grija, la sfatul unui medic specialist, suplimentele indicate copiilor. Este recomandat sa va documentati temeinic inainte sa va decideti pentru acest pas. Eventual puteti citi anumie reviste sau siteuri medicale. Revista Galenus ofera multe articole interesante despre suplimentele alimentare naturale, prezentand in mod obiectiv atat avantajele lor cat si dezavantajele.

Unele suplimente alimentare pot interactiona cu diverse medicamente, OTC-uri sau medicamente pe baza de prescriptie medicala. De exemplu, coumadin (warfarin) – un medicament administrat pe baza de prescriptie medicala, ginko biloba – un supliment natural, aspirina – medicament de tip OTC si vitamina E – un supliment vitaminic, au ca functie subtierea sangelui. Combinate, aceste produse pot creste riscul aparitiei sangerarii interne. Un alt exemplu este dat de suplimentul natural St. John’s Wort, o varietate a plantei de sunatoare, folosit in special pentru tratarea depresiei nervoase. Acest supliment, luat in combinatie cu medicamentele folosite in terapia HIV pot reduce eficienta tratamentului. Acelasi efect de reducere a eficientei il are si combinarea suplimentului St. John’s Wort cu medicamente administrate impotriva problemelor cardiace, a depresiei sau a unor tipuri de cancer. Si eficienta contraceptivelor orale poate fi diminuata in cazul in care se administreaza in paralel acest supliment.

Ce trebuie sa stiti inainte sa cumparati suplimente nutritive:

Atunci cand cautati pe internet diverse suplimente nutritive, incercati sa cautati pe site-urile farmaceutice specializate in producerea de astfel de produse medicale; Nu va entuziasmati atunci cand produsul este prezentat ca avand efecte cu mult peste asteptari. Informati-va daca datele oferite în reclama se bazează pe un studiu concret sau sunt simple exagerari pentru comercializarea produsului. De asemenea, nu trebuie sa aveti incredere in reclamele la medicamente pe care le intalniti pe mail, pe chat-uri sau pe site-uri care nu au conţinut medical; Tineti cont de faptul ca nu intotdeauna ultimele medicamente aparute pe piata sunt neaparat si cele mai bune. Nu va grabiti sa cumparati un supliment natural doar pentru că i se face reclama la televizor. Interesati-va mai intai de ce are in compozitie suplimentul respectiv, de contraindicatii si posibile efecte secundare; In cazul in care prospectul nu va ofera toate informatiile necesare, nu ezitati sa apelati la sfatul unui medic specialist sau chiar sa apelati la producator pentru informatii suplimentare.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *