Sanatate-Medicina

Cauze care duc la hepatita cronica

Recomanda informatia!

Hepatita cronica este hepatita care tine mai mult de 6 luni de zile. Hepatita cronica poate fi de mai multe feluri, hepatita cronica persistenta, lobulara sau active, acestea diferentiindu-se prin evolutia clinica si urmarile lor.

Semne de hepatita cronica care ar trebui sa-ti dea de gandit…

Diferit fata de hepatita normal, in hepatita cronica ficatul ramane inflamat chiar daca dumneavoastra nu prezentati nicicun simptom de hepatita cronica. Multa lume are hepatita de mai mult de 15-20 de ani, fara ca macar sa stie. In cazuri mai neferecite, hepatita cronica poate duce la ciroza, deoarece inflamatia cauzeaza treptat formarea unui tesut la nivelul ficatului si poate duce bineinteles la insuficienta hepatica.

Plus de asta, in revista farmaciata.ro scrie ca persoanele care sufera de hepatita cronica au un risc crescut de cancer hepatic. O alta cauza de hepatita cronica este si steatoheopatita nealcoolica. Trebuie sa aveti mare grija daca suferiti de hepatita C pentru ca aceasta, incet incet se va croniciza.

Cele mai frecvente cauze care duc la hepatita cronica

Principala cauza de hepatita cronica sunt virusurile hepatice B si C. Cazurile de hepatita B transformata in hepatita cronica sunt semnificativ mai mici decat cele de hepatita C transformata in hepatita cronica, care sunt mult mai frecvente.

Inflamatia incepe datorita toxinelor chimice pe care organismul le produce in momentul incepe sa descompuna alcoolul. In timp aceste toxine pot afecta ficatul si pot interfera cu functia ficatului.

Principalele medicamentele care determina cel mai frecvent aparitia de hepatita cronica sunt antalgicele luate frecvent sau luate cu alcool.

Diagnosticul pentru hepatita cronica este destul de greu de dat, deoarece de multe ori este confundat cu cirozia biliara primitive. De obicei, hepatita cronica nu poate fi precizata prin examenul morfotopatolagic, de aceea este bine sa va duceti la un medic specialist sis a va faceti o biopsie hepatica.

 

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *