Sanatate-Medicina

Sunt steroizii legali?

Recomanda informatia!

Cosumul de steroizi este din ce in cemai frecvent in ultima perioada, iar din pacate este foarte frecvent printre tinerii nedocumentati indeajuns.

Steroizii se regasesc sub o multime de substante ce au rolul de a ne ajuta in cresterea masei musculare si de a ne imbunatati capacitatile fizice. Mai tot timpul, in momentul inventarii unui steroid, acesta era legal. Cu timpul insa, analizand efectele secundare, cat si egalitatea intre sportivi, steroizii devin din legali…ilegali.

Exista steroizi legali?

Trebuie sa stiti ca sunt steroizi orice substante care impulsioneaza organismul intr-un anumit fel. Steroizii pot fi vazuti si ca legali si ca ilegali. Si haideti sa incepem cu un exemplu: La o competitie sportiva la care participa mai multi sportivi nu ai voie sa beneficiezi de efectele niciunui steroid, fiindca asa iti vor creste capacitatile fizice si vei da un randament mai bun decat adversarul. Cu toate acestea, steroizii si substantele dopante cunoscute sunt limitate. Fiindca oricand apar substante noi cu astfel de roluri, iar daca aceste substante nu sunt trecute in lista substantelor dopante(fiindca nu au fost descoperite inca de comisie), atunci le putem numi steroizi legali. Aici gasiti fel si fel de informatii despre steroizi daca vreti sa aprofundati mai mult.

Tot ca steroizi legali putem numi si diferitele substante si medicamente folosite pentru tratarea diverselor boli de natura hormonala sau pentru intarirea sistemului locomotor. Anticonceptionalele de exemplu sunt de fapt tot steroizi. Testosteronul folosit de persoanele care au o pubertate intarziata, poate fi tot uns teroid legal.

Cu alte cuvinte, numim steroizii ilegali doar atunci cand sunt folositi de culturisti. Si nu stiu daca este neaparat un lucru bun. Aceste substante ajuta in tratarea unor boli sau in disfunctiile hormonale, dar ajuta totodata si la cresterea masei musculare. Si atunci totusi, de ce sunt steroizii ilegali?

De ce sunt steroizii ilegali

Steroizii sunt ilegali fiinda sunt in special folositi in cresterea masei musculare si in sporirea capacitatilor fizice. Sunt ilegali in activitatile sportive si nu sunt comercializati cu usurinta in farmacii datorita faptului ca se poate abuza de aceste substante. Iar abuzul de steroizi sau fel si fel de substante dopante duce la efecte secundare negative.

Desi nu este recomandat, multi culturisti folosesc steroizi anabolizanti in perioada in care merg la sala. Iar scopul acestor substante este de a creste masa msuculara intr-un timp scurt sau de a tonifia muschii. Si totusi, daca acesti steroizi sunt ilegali si nu prea se regaesc in farmacii, de unde sunt procurati? Adevarul este ca se gasesc cu usurinta steroizi de vanzare pe internet.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *