Sanatate-Medicina

Ce se intampla la un control ginecologic?

Recomanda informatia!

Vizitarea unui medic ginecolog este considerata de multe femei o experienta neplacuta. Acest lucru nu trebuie sa fie dificil, nu trebuie sa mergi cu teama si jena la specialist. Este foarte important ca un consult ginecologic sa se desfasoare ca orice alt consult, trebuie sa se creeze o relatie intre pacient si doctor pentru ca toata sedinta sa se desfasoare optim. Trebuie sa participati activ in relatia dintre dumneavoastra si medicul dumneavoastra ginecolog.

Inainte de a merge la un consult, incercati sa trageti aer in piept si sa va ganditi ca acest control va va ajuta. Nu trebuie sa va fie frica sau jena sa consultati un medic ginecolog, acesta trebuie sa fie prietenul dumneavoastra si trebuie sa incercati sa transformati vizita intr-o experienta placuta.

Pentru a face acest lucru este nevoie sa gasiti medicul specialist in ginecologie perfect pentru dumneavoastra. O persoana in care simtiti ca puteti avea incredere pentru ca acest lucru este foarte important. Daca consultatia se desfasoara fara jena si totul decurge deschis si sincer, rezultatele vor fi mult mai bune.

Cum gasesc un medic ginecolog bun?

Fiecare medic este bun in meseria pe care o practica, insa conteaza foarte mult si personalitatea acestuia. Majoritatea clinicilor au un website in care sunt prezentati doctorii, cautati care vi se pare dumneavoastra potrivit, cereti recomandari si apoi mergeti la un control ginecologic.

Pentru ca acest consult sa se desfasoare cum trebuie este foarte important sa incercati sa formati o relatie cu medicul dumneavoastra. Sa vorbiti, sa ii adresati intrebari si sa cereti informatii cu privire la orice neliniste aveti.

Este foarte important sa va cunoasteti corpul, mai ales aparatul reproductiv si de aceea va recomand, ca inainte de consultatie, sa aveti pregatita o serie de intrebari pentru a i le adresa medicului dumneavoastra. Veti primi raspuns la orice intrebare aveti, legata de simpome ce pot anunta prezenta unei afectiuni sau de cum sa va ingrijiti corespunzator pentru a nu suferi anumite neplaceri mai tarziu.

Pot merge la un consult insotita de o persoana?

Daca dumneavoastra aveti incredere in persoana respectiva si considerati ca puteti discuta de fata cu aceasta problemele dumneavoastra intime, nu este nici o problema in a realiza un consult ginecologic insotita.

Multe fete se simt mai confortabil daca sunt insotite de mama, sora sau o prietena apropiata. Increderea in sine creste si cu ajutorul acesteia puteti lua anumite decizii. Va poate ajuta sa faceti consultul o experienta mult mai placuta decat daca ati merge singura.

In general, vizita unui medic stomatolog este un subiect tabu. Multor fete le este rusine sa discute despre problemele intime sau le este frica de ceea ce ar putea afla, acest lucru este valabil in cazul vizitei la orice alt doctor. Acest consult trebuie efectuat anual si nu trebuie sa il neglijati, este esential sa faceti din vizita anuala a unui medic ginecolog o rutina.

Cum se desfasoara un consult?

De consult nu trebuie sa va fie teama. Fiti pregatita sa puneti orice intrebare va framanta. Acesta va incepe printr-o serie de intrebari adresata de catre medic pentru a putea lua in considerare anumiti factori in cazul in care aveti vreo afectiune. Printre aceste intrebari se numara cele legate de viata sexuala si de ciclul menstrual. Este indicat sa raspundeti sincer la aceste intrebari pentru ca rezultatele sa nu fie eronate. Anual trebuie efectuat testul pentru secretie si cel pentru depistarea cancerului de col uterin, Babes Papanicolau. Acesta se efectueaza dupa inceperea vietii sexuale.

Nu va sfiiti sa puneti intrebari si dumneavoastra, medicul va va raspunde sincer. Din cauza ca intrebarile pe care le-ati putea adresa sunt intime, doctorul pe care il alegeti trebuie sa fie o persoana in care puteti avea incredere, sa va simtiti comode si sa puteti sa va simtiti bine in timpul consultatiei.

Ce trebuie sa fac inainte de consult?

Inainte de a merge la doctorul ginecolog trebuie sa evitati anumite actiuni ce pot influenta rezultatele consultatiei si a analizelor. Este indicat sa nu aveti contact sexual cu cel putin 2 zile inainte de control si, de asemenea, sa nu introduceti tampoane si nici sa efectuati irigatii vaginale. Toate acestea pot afecta consultul, rezultatele fiind eronate.

Cel mai bine este sa intrebati o asistena inainte pentru a va oferi toate informatiile necesare pentru a va pregati de consult. De asemenea, va recomand sa ajungeti cu 15-20 de minute inainte la programare pentru a nu va agita ca o veti rata.

Majoritatea femeilor se tem de consultul ginecologic din 2 cauze. Una dintre acestea este, precum la orice alt consult, frica de a afla ca sufera de o anumita afectiune, mai usoara sau mai grava. Insa, cea de a doua si cea mai comuna este frica de a se expune in fata unui strain. Va recomand sa cautati un medic ginecolog femeie pentru ca va fi mult mai confortabil pentru dumneavoastra, decat daca acesta ar fi barbat. Oricum, depinde de cum va simtiti dumneavoastra mai confortabil. Unele femei se simt jenate si incomod daca sunt consultate de catre un medic ginecolog femeie.

Nu va faceti nici o grija, este important sa efectuati controlul anual pentru a preveni si, in cazul in care suferiti de o afectiune, sa o descoperiti din timp. Starea dumneavoastra de sanatate este foarte importanta si nu trebuie sa o neglijati.

Faceti o programare din timp, urmati instructiunile asistentei cu privire la pregatirea pentru consult, iar apoi mergeti fara teama la programare. Consultul ginecologic nu este dureros si intre dumneavoastra si medic trebuie sa se creeze o relatie stransa, sa aveti incredere in acesta. Daca ati auzit povesti ale apropiatelor cu experiente neplacute la medicul ginecolog, nu este obligatoriu sa patiti la fel, totul depinde de dumneavoastra si de relatia pe care o creati cu doctorul specialist. Frica este indusa de dumneavoastra, toate femeile trebuie sa mearga anual la consultul ginecologic, mai ales dupa inceperea vietii sexuale pentru a primi informatii cu privire la igiena, la sanatate, sa previna si sa descopere din timp eventualele afectiuni.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *