Mituri despre cosmeticele organice. Ce trebuie sa stie orice persoana care le foloseste?
Pentru foarte multe femei si chiar pentru multi barbati, folosirea de produse cosmetice naturale este un adevarat scop. Este si normal, in conditiile in care oamenii devin mult mai preocupati de propria sanatate, iar numeroasele produse cosmetice de pe piata nu sunt atat de sanatoase precum s-ar crede. Majoritatea produselor din supermarket contin chimicale si pot dauna grav sanatatii daca nu sunt folosite cu grija.
Moda produselor cosmetice bio vine la pachet si cu o multime de necunoscute. Conform celor de la rfresh.ro, exista o multime de mituri referitoare la aceste cosmetice, nu toate adevarate.
Care sunt cele mai importante mituri legate de cosmeticele organice?
1. Organic si natural este acelasi lucru. Din pacate, niste produse cosmetice naturale nu reprezinta acelasi lucru cu produsele cosmetice organice. O eticheta pe care scrie natural poate induce in eroare, in conditiile in care producatorii sunt obligati sa foloseasca doar 15% ingrediente naturale pentru a primi o astfel de etichetare. In cazul produselor organice insa, procentul creste la 95%.
2. Cosmeticele organice au un impact puternic asupra sanatatii. Da! Folosirea cosmeticelor organice este foarte sanatoasa, insa acestea nu fac minuni. Majoritatea utilizatorilor se asteapta sa le schimbe imaginea peste noapte, lucru total neadevarat. Pentru a fi eficiente, aceste cosmetice trebuie sa fie folosite zilnic, pe intreaga durata de viata.
3. Cosmeticele organice nu pot genera alergii. Este un alt mit pe care foarte multi oameni il cred, iar din aceasta cauza ajung sa aiba probleme. Organic nu inseamna fara alergeni. Este adevarat ca nu contin alergeni sintetici, insa pot fi daunatoare pentru cei care au alergii la oleaginoase sau la alte plante.
4. Cosmeticele organice expira repede. Nici acest mit nu este intocmai adevarat. Poate ca un produs realizat din materiale organice are termen de valabilitate mai mic decat unul realizat din produse chimice, insa acest termen depaseste, de cele mai multe ori, 6 luni. Un produs cosmetic organic poate sa foloseasca benzyl, alchool sau acid sorbic pentru conservare, ceea ce ii asigura durata mare de viata.
5. Eficienta deodorantelor organice este mica. Este, de asemenea, un mit fals pe care il promoveaza foarte multi oameni. Aceste deodorante sunt eficiente, insa nu pot avea acelasi efect ca si deodorantele clasice, care blocheaza porii si fac corpul sa retina toxinele in organism. Pe termen de o zi, un deodorant organic este mai mult decat eficient.
Folosirea cosmeticelor bio implica si o informare destul de stufoasa. Exista foarte multe tipuri de astfel de cosmetice si multe certificari prin care li se atesta calitatea. Inainte de o achizitie, este bine sa se verifice acuratetea informatiilor de pe eticheta.
Trecerea de la cosmetice clasice la cele organice merita din plin efortul financiar, chiar daca nu este de neglijat in cele mai multe cazuri. Aceasta insa, asigura o viata mai lunga si mai frumoasa, eliminand o multime de riscuri de imbolnavire.