Ajutorul oferit de psihoterapie si de ce ar trebui sa apelam la un psihoterapeut
Cum putem defini pshihoterapia? Psihoterapia este domeniul interdisciplinar, aflat la granita dintre medicina si psihologie. In sedintele de psihoterapie pacientul este ajutat in a gasi solutii mult mai bune de viata, generalmente, sa-si restructureze si sa isi perfectioneze formatul personalitatii astfel incat sa se faciliteze rezolvarea problemelor intr-un mod matur, realist si eficient. Psihoterapia este o modalitate de tratament focalizata pe diminuarea sau eliminarea unor simptome, tulburari, stari de suferinta psihosociale si/sau psihosomatice si comportamente nocive.
La ce ne gandim cand vorbim de termenii psihoterapie Bucuresti?
La un cabinet sau o clinica medicala, care ofera servicii de consiliere psihologica in Bucuresti, cel mai adesea.
Ce inseamna pentru noi aceasta sintagma psihoterapie Bucuresti?
Inseamna empatie, seriozitate si dorinta de ajuta oamenii sa isi schimbe viata. Pentru noi succesul inseamna reusita celor ce ne calca pragul, iar satisfactia personala este direct proportionala cu evolutia celor ce ne viziteaza si ajutarea acestora in a-si rezolva problemele. Psihoterapie Bucuresti, aceste cuvinte, in gandurile unora pot insemna indrumare in a descoperi originea problemelor si schimbarea abordarii acestora. Clinica noastra va ofera ajutorul necesar prin intermediul serviciilor noastre de Psihiarie pediatrica, Psihiatrie adulti, Psihoterapie si consiliere psihologica pentru adulti, adolescenti, copii si persoane varstnice, Consiliere in nutritie, Masaj terapeutic si de relaxare, Ateliere de dezvoltare personala.
Ce am dori sa insemne pentru cei ce ne calca pragul acasta sintagma?
Psihoterapie Bucuresti- un spatiu sigur in care sa poti vorbi deschis despre problemele tale, psihoterapie Bucuresti- intelegerea provenientei problemei si solutionarea acesteia pentru a-ti putea redobandi echilibrul, sau psihoterapie Bucuresti- redobandeste-ti increderea in tine si nu in ultimul rand- psihoterapie Bucuresti- redresarea modului de a privi lucrurile si transformarea acestuia intr-unul benefic.
Consideram ca atunci cand cineva se gandeste la cuvintele: psihoterapie Bucuresti, ar trebui sa ia in considerare diferenta dintre psihoterapeut, psiholog si psihiatru.
Care este, de fapt, diferenta dintre psihoterapeut, psiholog si psihiatru?
Psihologul este absolventul facultatii de psihologie. Insa cei care termina facultatea de psihologie nu sunt automat psihologi. Tocmai pentru ca acest domeniu este atat de vast, e imposibil ca dupa terminarea facultatii sa dobandesti abilitati in toate domeniile psihologiei. Astfel, dupa absolvirea studiilor de licenta, se pot urma anumite programe de formare (master, cursuri acreditate) pentru a avea specializarea pe un anumit domeniu cum ar fi: psihologie clinica si psihoterapie; psihologia muncii, transporturilor si serviciilor; psihologie educationala si consiliere vocationala, psihologia apararii si ordinii publice.
Psihologul clinician este specializat pe evaluarea si psihodiagnosticul problemelor psihice, evaluarea starii de sanatate mintala a diferite categorii de persoane dar si interventii scurte centrate pe anumite probleme. De regula, il putem gasi in clinici si spitale.
Psihoterapeutul este absolventul facultatii de psihologie sau medicina, care ulterior a urmat un program de formare intr-un anumit domeniu al psihoterapiei(psihoterapie cognitiv comportamentala, psihanaliza, psihoterapie pozitiva etc.). Psihoterapia te ajuta sa rezolvi diverse probleme emotionale sau sa modifici anumite comportamente nocive. Daca ai o problema cu anxietatea, depresia, tulburari alimentare si alte probleme similare e indicat sa ceri ajutorul unui psihoterapeut care va stabili daca este necesara si implicarea psihiatrului.
Psihiatrul nu trebuie confundat cu psihologul. Psihiatrul este exclusiv absolventul facultatii de medicina, specializat in domeniul psihiatriei. El pune diagnosticul si prescrie tratamentul medicamentos. Generalmente, psihiatrii colaboreaza cu psihoterapeutii in tratamentul problemelor psihice, sau in anumite cazuri psihiatrii au si formare in psihoterapie ceea ce le permite sa faca si componenta de psihoterapie.
Inainte de a ne calca pragul, dorim sa stii ca pentru noi psihoterapie Bucuresti inseamna, de asemenea, si: Psihiatrie pentru adulti- ramura a medicinei care se ocupa cu prevenirea, tratamentul si reabilitarea persoanelor cu boli psihice. Tratamentul psihiatric efectiv este compus din doua parti: tratamentul medicamentos si psihoterapia (realizata de psihoterapeut), Psihiatrie pediatrica- ramura care se adreseaza copilului si adolescentului minor fiind o practica specializata in tratamentul, prevenirea si interventia medicamentoasa/terapeutica pentru tulburari psihice, psiho-somatice si psiho-organice aparute in perioada de dezvoltare a acestuia, Neurologia pediatrica- ramura a medicinei care se ocupa cu diagnosticarea si tratarea bolilor sistemului nervos central si periferic si ale sistemului muscular la copii. Sub-domeniul acesta joaca un rol mandatoriu in evaluarea neurologica periodica a copiilor nascuti prematur, precum si a tuturor nou-nascutilor cu risc de a dezvolta sechele neurologice, cu scopul de le a depista si trata timpuriu, Logopedia-sau interventia logopedica, este o activitate desfasurata pe mai multe planuri, individual sau pe grupe, Evaluarea psihologica- investigarea si stabilirea modului in care functioneaza psihicul persoanei, aceasta se realizeaza in conditii de confidentialitate, Psihoterapia – forma de tratament si ameliorare a problemelor de natura psihologica care utilizeaza metode de redresare a comportamentelor, emotiilor si gandurilor nocive.
De asemenea, din punctul nostru de vedere, aceasta sintagma psihoterapie Bucuresti reprezinta si o terapie mai putin cunoscuta la noi: terapia florala Bach. Sedinta de terapie consta intr-o discutie cu terapeutul la finalul careia se recomanda remediile florale. Ea poarta numele medicului englez Dr. Eduard Bach, el i-a pus bazele in secolul XX, urmand ulterior sa isi dedice viata acestui domeniu. La clinica noastra, o sedinta dureaza 50 de minute, in acest timp se un numar de pana la 7 remedii florale care se combina intr-un recipient, pe care o primiti la sfarsitul sedintei. Terapia florala Bach ajuta in urmatoarele probleme si simptome: starile de anxietate si atacurile de panica, stari de depresie, oboseala, lipsa motivatiei, despartiri, perioada de dinainte si dupa nastere, critica fata de sine si celialti, frici cu sau fara o cauza rationala, ganduri repetitive, disperare extrema, trauma, suferinta indelungata, lipsa de incredere in sine, resentimente puternice, gasirea menirii in viata.
Daca v-am convins, va asteptam la Clinica Alegria unde va puteti recapata echilibrul si puteti gasi rezolvarea tuturor problemelor dumneavoastra.