Economie

Iata cu ce seamana noile bancnote de 100 si 200 de Euro

Recomanda informatia!

Se pare ca noi bancnote vor fi puse in circulatie incepand cu data de 28 mai 2019. Cel putin acestea sunt informatiile transmise de Banca Centrala Europeana.

Acest banconote sunt ultimele din seria Europa, dat fiind faptul ca BCE a anuntat si iesirea din circulatie treptata a celor de 500 de Euro.

Directorul Bancii Centrale Austriece Kurt Pribil, a prezentat astfel noile bancnote, la 17 septembrie 2018. Acestea vor fi mult mai usor de manipulat atat de oameni, cat si de masini. Au aceeasi marime ca si cele de 50 de Euro deci sunt mult mai adaptate portofelelor si mai putin supuse uzurii. Dar in acelasi timp, sunt si mai securizate, pentru a se lupta contra falsificarii.

Conform comunicatului BCE, aceste noi bancnote au urmatoarele caracteristici:

  • au un portret al Printesei Europa, un personaj care vine din mitologia greceasca si care a dat numele noii serii. Aceasta este pozitionata intr-o fereastra transparenta care se afla intr-o banda metalica in dreapta.
  • cifra 100 sau 200, in functie de bancnota, imprimata in nuante de verde smarald, este insotita de mici simboluri ale euro-ului, intr-un material care se schimba la culoare atunci cand bancnota este inclinata.
  • aceste noi bancnote prezinta si un mortiv de securitate care poate sa citit doar de masini specializate.

Neschimbate din 2002, de cand euro a aparut pe piata, era vremea ca acestea sa fie reinventate si regandite. Iar acestea completeaza de minune seria bancnotelor de 5, 10,20 si 50 de euro, foarte inovatoare, imposibil de falsificat.

Acest lucru se datoreaza mai ales faptului ca in fiecare luna, sunt gasite in jur de 40 000- 60 000 de bancnote falsificate, mai ales de 50 de euro. Iar specialistii sunt de parere ca cele de 100 de euro sunt foarte importante pentru viata noastra de zi cu zi.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *