Cum raspunzi intr-un interviu: De ce vrei sa lucrezi aici

interviu

Recomanda informatia!

Cand va pregatiti pentru un interviu, este o idee buna sa explorati in prealabil unele dintre intrebarile frecvente ale interviului, inclusiv intrebarea „De ce vreti sa lucrati aici?” Acest lucru va ofera sansa de a analiza posibilele raspunsuri din timp, permitand sa comunicati clar si sa abordati intrebarea mai eficient. Continuati sa cititi pentru a afla mai multe despre motivele pentru care intervievatorii pun intrebarea “De ce doriti sa lucrati aici”, cum sa dezvoltati un raspuns excelent, ce sa evitati in raspunsul dvs. si cateva exemple de raspunsuri pentru a va ghida propriul raspuns.

Puteti veni cu propunerea de a colabora pe o perioada nedeterminata, astfel, veniturile sa fie incasate pe firma. Afla cu calculator TVA care va fi impozitele si taxele aplicate.

Angajatorii adreseaza adesea intrebari precum “De ce vreti sa lucrati aici” pentru a evalua daca ati cercetat compania si pentru a evalua daca valorile dvs. de baza s-ar potrivi cu cultura companiei.

A afla cum sa raspunzi la unele dintre cele mai frecvente intrebari ale interviului este un pas important pentru pregatirea corecta a interviului. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le faceti pentru a dezvolta un raspuns eficient:

1. Consultati site-ul companiei

Citirea prin intermediul site-ului web este o modalitate excelenta de a cunoaste industria si obiectivele companiei.

2. Uita-te la profilurile social media

Social media va ofera sansa de a intelege cultura companiei si cum spera sa se prezinte publicului.

3. Gasiti articole de stiri

Puteti descoperi multe despre cele mai recente lupte si realizari ale unei companii, gasind mentiuni despre acestea in presa.

4. Reciteste fisa postului

In afara de a fi familiarizati cu compania, trebuie sa intelegeti pe deplin jobul pentru care faceti un interviu pentru a raspunde cu succes la aceasta intrebare.

5. Creati o lista de lucruri care va plac despre companie si post

Dupa ce ati finalizat toate cercetarile, ar trebui sa faceti o lista cu descoperirile dvs. preferate.

6. Evalueaza-ti obiectivele si valorile profesionale

Evaluand propriile valori si obiective ale carierei, puteti identifica modalitati prin care rolul se aliniaza la ele si le puteti face referire in raspunsul dvs.

Ce sa eviti in raspunsul tau

Cand raspundeti la aceasta intrebare de interviu, ar trebui sa evitati lucruri precum:

  • Oferind un raspuns prea general
  • Concentrandu-va asupra modului in care slujba ar putea sa va avantajeze
  • Mentionarea platii. Este important sa stii cat merita munca ta. Fii direct si cere un salariu brut corect pentru ambele parti.
  • Furnizarea unui raspuns care nu este entuziast

Luati in considerare aceste exemple de raspunsuri pentru a va ajuta sa va pregatiti:

Exemplul 1

„Sunt fan al muncii tale de multi ani, astfel cand am vazut pozitia deschisa in cadrul companiei tale, am stiut ca trebuie sa aplic. Admir cu adevarat creativitatea care iese din aceasta agentie si cred ca as putea sa ma folosesc de abilitatile si experienta mea pentru a deveni un contribuitor valoros la aceasta companie.

Exemplul 2

„Acum cateva luni am citit un articol despre programul de informare pe care il aveti aici si am fost atat de impresionat. Incerc sa dau inapoi orice mod pot si sunt incantat sa fac parte dintr-o companie care detine aceleasi valori ca si mine.

Exemplul 3

„Am achizitionat si utilizat software-ul dvs. de cel putin cinci ani acum si sunt constant impresionat de cele mai recente evolutii si inovatii ale dvs. In munca mea, caut permanent solutii noi, revolutionare, asa ca mi-ar placea sa fac parte dintr-o echipa care pretuieste inovatia la fel de mult ca mine.”

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *