Economie

Lucruri interesante pe care trebuie sa le stii despre Bitcoin

Recomanda informatia!

Moneda virtuala Bitcoin este, fara doar si poate, o uriasa vedeta a prezentului. Chiar daca a luat nastere in urma cu doar 10 ani, aceasta a reusit sa transforme oameni simpli in milionari, sa atinga valori impresionante si sa aiba scaderi la fel de impresionante. Multi spun ca este moneda viitorului, in timp ce altii nu au incredere in ea. Ceea ce este cert insa, este faptul ca in comparatie cu celelalte mii de monede de pe piata, Bitcoinul este cea mai veche, cea mai valoroasa si cea mai titrata.

Majoritatea celor care intra in contact cu moneda virtuala isi pun cateva intrebari:

  • Merita o investitie in ea?
  • Este o moneda sigura?
  • Va avea un viitor?

Nicio intrebare nu isi poate gasi un raspuns sigur, insa ceea ce este cert este ca in viitorii ani va exista o evolutie Bitcoin, iar piata criptomonedelor bazate pe blockchain va fi intr-o continua crestere. Pentru cei care doresc sa se familiarizeze mai mult cu aceasta moneda, iata cateva informatii foarte interesante legate de ea.

10 lucruri de stiut despre Bitcoin

1) Nasterea Bitcoin a avut loc in 2008, iar creatorul este cunoscut sub pseudonimul de Satoshi Nakamoto. Partea interesanta este faptul ca nimeni nu stie cu exactitate cine este, mai ales ca in 2009 a disparut, administrarea Bitcoinului fiind preluata de o multime de alti programatori.

2) Prima tranzactie cu Bitcoin a avut loc in 22 mai 2010. Programatorul Laszlo Hanyecz a cumparat o pizza cu 10 000 de Bitcoin. O pizza extrem de scumpa in conditiile in care astazi, cei 10 000 de bitcoin ar valora aproape 100 de milioane de dolari.

3) Multi milionari sunt impotriva monedei virtuale, insa exista si milionari, precum Richard Branson, care o considera o solutie de viitor.

4)Exista foarte multe celebritati care au investit in Bitcoin, incepand cu Gwyneth Paltrow si terminand cu Ashton Kutcher. Fara doar si poate, moneda reuseste sa convinga o multime de oameni, mai ales ca aceasta a dovedit de-a lungul timpului ca poate sa transforme investitii de doar 1000 de dolari in averi de milioane.

5) Piata actuala de Bitcoin aduna peste 150 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta o suma cu adevarat impresionanta.

6) Numarul de monede este limitat. Pot fi minate doar 21 de milioane de monede, iar procesul de minare devine din ce in ce mai greu. Acest lucru poate sa creeze destul de mari probleme in ceea ce priveste consumul de energie, in conditiile in care pentru minare este nevoie de computere cu o putere foarte mare, care au un consum urias.

7) Transferul de Bitcoin nu este reversibil. Odata ce a fost facut, transferul nu poate sa fie anulat la fel ca in cazul  instrumentelor de plata online, cum ar fi PayPal. Din acest motiv trebuie sa fie acordata o atentie sporita fiecarei tranzactii.

8) Piederea portofelului Bitcoin inseamna pierderea tuturor banilor din cont.

9) Bitcoin este extrem de volatil. Moneda poate sa creasca si sa scada extrem de mult in decursul unei singure zile, asadar, cei care aleg sa investeasca este bine sa aiba mult sange rece.

10) Tranzactiile Bitcoin sunt masurate in Satoshi. Un satoshi este echivalentul a 0.00000001 Bitcoin.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *