Economie

Steve Jobs a jucat un rol foarte important in cumpararea Marvel de catre Disney, conform Bob Iger

Recomanda informatia!

Compania Disney a cumparat Marvel in anul 2009 pentru suma de 4 miliarde de dolari. Dar se pare ca acest lucru nu ar fi fost posibil fara interventia lui Steve Jobs, co-fondator Apple.

Intr-un extras din noua carte a lui Bob Iger, « The Ride of a Lifetime: Lessons Learned from 15 years as CEO of Walt Disney Company”, publicat in Vanity Fair, presedintele si directorul executiv al The Walt Disney Company, Bob Iger isi aminteste de prietenia sa cu regretatul Steve Jobs si cum patronul Apple a jucat un rol esential in dezvoltarea aliantei dintre Disney si Apple.

In anul 2009, dupa achizitia foarte reusita Pixar, compania Disney a fost interesata si de Marvel si Bob Iger explica cum s-a intalnit cu Steve Jobs si i-a prezentat firma.

Acesta a afirmat ca nu a citit nicio banda desenata in viata sa. Ii spusese ca detesta benzile desenate mai mult decat detesta jocurile video. Atunci i-a adus o enciclopedie cu personajele Marvel pentru a-i explica acest univers exceptional si de ce vor sa cumpere compania. Acesta s-a uitat cateva secunde peste imagini si l-a intrebat: « Este important pentru tine? Vrei cu adevarat acest lucru? Este vorba despre un alt Pixar? »

Stev Jobs era actionar majoritar la Pixar, pe care Disney a achizitionat-o in 2006. A fost si membru in consiliul de administratie de la The Walt Disney Company.

Bob Iger i-a spus lui Steve ca nu stie daca Marvel se va dezvolta ca si Pixar dar ca firma este plina de talente si continutul sau era atat de bogat incat daca obtineau drepturile de proprietate intelectuala chiar se vor situa mult mai sus decat altii. Astfel ca Bob i-a cerut lui Steve sa vorbeasca cu Ike Perlmutter, care recunoaste ca mai avea indoieli dar ca apelul lui Steve l-a facut sa se razgandeasca.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *