Economie

Cum reduce rata la credit cursul valutar

Recomanda informatia!

Atunci cand peste jumatate din creditele acordate in Romania sunt intr-o alta moneda decat leul, evolutia cursului valutar devine o problema de interes aproape national.

Indeosebi, evolutia cursului valutar Euro/Ron a ajuns un subiect de discutie din ce in ce mai des intalnit, indeosebi in jurul orei 13:00, dupa ce BNR publica care este ultimul curs valutar online.

Pentru a putea plati mai putin luna de luna atunci cand vine momentul platii creditului exista o singura solutie: cumpararea valutei de care avem nevoie la cel mai bun curs valutar posibil. Pentru aceasta trebuie comparate ofertele de schimb valutar ale bancilor cu cele ale caselor de schimb valutar din apropierea locului in care locuim sau muncim. De regula, casele de schimb valutar ofera cele mai bune cotatii, mai bune decat cele pe care le puteti intalni la ghiseele bancilor. Daca alegeti sa schimbati leii in Euro, dolar american sau franc elvetian la o casa de schimb care nu apartine unei banci trebuie sa fiti atenti la comisioanele practicate si daca valoarea afisata pe panoul de la intrarea in casa de schimb valutar este aceeasi cu cea de la ghiseu. Desi acest gen de comportament s-a mai redus in ultimii ani, exista in continuare case de schimb valutar care obisnuiesc sa insele clientii, nerespectand conditiile legii in ceea ce priveste comunicarea tuturor tarifelor si a cursului de schimb folosit.

Doar dupa ce studiati ofertele acestora puteti lua decizia de a cumpara valuta de care aveti nevoie, fie ea Euro, Dolar sau Franc elvetian. Facand o comparatie intre cel mai bun curs valutar si un curs mediu pe care il intalniti la banci puteti economisi doar din aceasta diferenta aproape 1% din valoarea pe care o aveti de plata. Astfel, la o rata lunara de 300 Euro, multiplicata cu 20 de ani, economia facuta este de 3 Euro * 12 luni * 20 ani, adica 720 Euro.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *