Munca de la distanta

munca-la-distanta

Recomanda informatia!

Pandemia a creat o noua forta de munca a angajatilor de la distanta, acum lucru fiind desfasurat de la domiciliu pentru multe domenii de activitate. Schimbarea semnificativa a muncii provocata de pandemie a deschis noi optiuni pentru companii si angajatii lor. Angajatii pot renunta la spatiul de birouri salvand astfel o mare parte din resurse, iar angajatii pot avea mai mult timp liber pe timpul zilei deoarece automat castga timpul pe care il petreceau pe drum si in pauza de masa.

Fiecare dintre noi isi pune aceasta intrebare: Acum, ca lucrez de la distanta, ar trebui sa profit de aceasta sansa sa ma mut? Cum pot obtine un salariu net mai mare si daca gasesc o oportuditate sa imi schimb locul de munca?

Avand in vedere faptul ca multe companii incep sa accepte sa lucreze de acasa pentru totdeauna, este firesc ca angajatii sa inceapa sa ia in considerare optiunile lor de a avea un nou job care poate avea sediul in alt oras, chiar alta tara. Atat timp cat lucrul de la distanta este permanent, desigur.

Dar, inainte de a schimba locul de munca, exista cateva lucruri importante de luat in considerare:

Trebuie sa vi se raspunda la intrebarea: Munca la distanta va fi permanenta?

Evalueaza riscurile

Daca munca la distanta este o alegere, nu o cerinta, la compania dumneavoastra, trebuie sa intelegeti fiecare risc care ar putea aparea cu o mutare permanenta la birou. Aflati daca compania dumneavoastra are politici diferite in ceea ce priveste angajatii care se vor lucra cu norma intreaga de acasa. De exemplu, unele companii pot reduce salariile angajatilor de la distanta, ceea ce ar putea anula sau reduce semnificativ orice economie de cost pe care o veti obtine din mutare. Citeste despre salariu minim in 2021 si ia decizia corecta.

Luati in considerare cheltuielile de calatorie

Compania dumneavoastra poate avea politici impresionante de cheltuieli de calatorie care va ramburseaza pentru calatorii legate de afaceri. Dar “daca compania are sediul in Cluj si locuiesti in Bucuresti, va vor plati calatoria pentru intalnirea ocazionala? Daca nu stiti, intrebati HR despre aceste politici.

Va va face fericita mutarea?

O decizie de mutare nu este totul despre munca ta. Odata ce ati cantarit riscurile, limitarile este timpul sa va ganditi la ceea ce va va aduce cel mai mult bucurie si implinire. Nimeni nu-si obtine toata bucuria si implinirea din cariera, oricat de mult succes ar avea. Daca o miscare ar putea sa va aduca mai multa bucurie, fie ca este mai aproape de familie sau va permite sa va recreati intr-un loc pe care il iubiti si nu va va afecta cariera, atunci ar putea fi timpul sa va faceti bagajele si sa purtati o conversatie serioasa cu angajatorul dumneavoastra actual.

Daca te-ai decis sa te muti este important sa fii transparent cu seful tau

Poarta o discutie cu seful tau despre ceea ce te-a adus la luarea acestei decizii, ce inseamna pentru tine si companie si la ce asteptari ai. Explicati cum intentionati sa va sustineti performanta si cum va veti gestiona cariera.

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *