Economie

Ce este un Bitcoin Exchange

Recomanda informatia!

Sa intelegem in cateva randuri simple cum functioneaza un Bitcoin Exchange.

Orice inovatie digitala, orice nou element pe care tehnologia le aduce in viata noastra pentru a o infrumuseta si usura atrage dupa sine o avalansa de transformari, unele de mai mica amploare, altele cu implicatii foarte mare.

Bitcoin este o inventie ale carei efecte pe termen lung inca nu se cunosc.

Un Bitcoin Exchange este, asa cum ii arata si numele, un loc unde monedele bitcoin pot fi convertite in alte valute. Asa cum se intampla in cazul oricarei monede pe care o regasim in format fizic, si bitcoinii se pot vinde sau cumpara, se pot deci schimba la cursul zilei (mai bine spus la cursul momentului) in moneda fiat, fie ca este vorba de lei, dolari sau euro.

Bitcoin este o moneda disponibila numai in format digital, electronic, si ea poate fi transferata de la un posesor la altul numai prin intermediul internetului. Ele sunt depozitate intr-un portofel bitcoin digital, ce se poate afla la randul sau atat pe internet cat si sub forma unei aplicatii pe care utilizatorul o poate descarca pe calculator sau pe un dispozitiv electronic mobil, smartphone sau tableta.

Acest e-wallet este foarte asemanator cu unul real, astfel ca pierderea accesului la portofel echivaleaza cu pierderea portofelului fizic.

Bitcoin in Romania

Pentru a putea face un schimb valutar, fie ca doresti sa cumperi ori sa vinzi bitcoini, ai nevoie de un astfel de exchange in online, care sa iti converteasca unitatile digitale in lei (sau invers) si sa faca transferul in portofelul tau electronic sau, dupa caz, a leilor in contul bancar. Operatiunea se efectueaza in general pe baza de comanda, utilizatorul precizand suma exacta pe care doreste sa o schimbe.

Tranzactia in sine se realizeaza foarte usor, fiind nevoie doar de cateva date legate de adresa portofelului bitcoin si a contului bancar utilizat.

Bitcoin este prima moneda digitala criptata din lume, a carei valoare unitara a depasit pragul de 2500 de dolari.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *