Economie

Investitii- sfaturi pentru un investitor debutant

Recomanda informatia!

Esti un investitor debutant si nu stii care sunt lucrurile de care sa tii cont in demersul tau sau care sunt cele mai bune sfaturi?

Trebuie sa stii ce iti doresti cu adevarat. Consilierul tau bancar este in pricipiu, partenerul perfect atunci cand trebuie sa iti determini obiectivele financiare, riscurile pe care esti gata sa ti le asumi sau orizontul de investitii pe care sa il ai in vedere. Opteaza insa pentru o banca care propune un model de gestionare dinamica si unica pentru fiecare client.

Mizeaza pe sfaturile impartiale. Ar trebui sa alegi si o banca care propune un larg evantai de produse, care provin si din alte stabilimente financiare. Aici ai cea mai buna dovada cum ca sfaturile sale sunt impartiale.

Incearca sa eviti costurile. Costurile de investitie pot sa escaladeze foarte repede. Si atunci cand ajungi sa iti dai seama de asta, uneori este prea tarziu, din pacate. In plus, nu tot timpul sunt descrise intr-o maniera transparenta. Atunci cand ti se propune un produs ar trebui sa te informezi mereu cu privire la costurile pe care le implica. Aici intra si taxele fiscale si comisioanele.

Sa iti fie frica de bani, nu reprezinta un obstacol. Majoritatea persoanelor care cheltuie bani, ar trebui in acelasi timp si sa poata sa investeasca daca profilul lor personal de investitor permite asta. Dar trebuie sa tii cont de cateva reguli de baza. Nu imprumuta niciodata banii pe care si tu i-ai imprumutat la randul tau.

Evita oferta lunii. Bancile te vor intreba cu privire la nevoile si dorintele tale, da nu te vor asculta mereu. Poate ca oferta lunii ti se va parea interesanta, dar e mai interesanta pentru banca decat pentru tine. Un bancher bun va trebui deci sa se bazeze pe nevoile si pe obiectivele tale.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *