Masini

In ce consta intretinerea regulata a vehiculelor

Recomanda informatia!

Pentru majoritatea conducatorilor auto, intretinerea regulata a vehiculelor consta in spalarea acestora si curatenia in interiorul lor. Sunt convins ca acest lucru aduce un plus valoare dar daca ne gandim la performanta, aceasta este destul de putin.

Cert este ca o intretinere regulata, corecta, ne poate scuti de foarte multe batai de cap si nu in ultimul rand reduce riscurile unor defectiuni.

Ce asigura intretinerea regulata a vehiculelor?

Cand vorbim de intretinerea regulata a vehiculelor, ne referim la o intretinere tehnica a acestora. Aici putem vorbi de schimbarea tuturor lichidelor, uleiurilor si filtrelor pentru o functionare cat mai buna a masinilor. Sa vedem insa cateva dintre aceste procedee de intretinere care pot prelungi viata vehiculului.

Schimbarea tuturor lichidelor

Uleiul este un consumabil utilizat in motorul fiecarui vehicul, in cutia de viteze si trebuie schimbat dupa o perioada de timp. Uleiul are proprietati de protejare si lubrifiere a pieselor, reduce frictiunea si temperatura acestora.

Am citit un articol interesant despre schimbarea uleiului in diferite mecanisme.  Articolul ofera toate explicatiile necesare pentru a intelege cum functioneaza uleiul in aceste mecanisme si de ce este indicat sa-l schimbam periodic.

Bineinteles ca la schimbarea uleiului, se schimba si filtrul chiar daca nu prezinta probleme. In timp filtrele se incarca de impuritati si nu mai filtreaza cum trebuie, de aceea si acestea trebuie sa fie inlocuite la fiecare schimbare a uleiului.

Si lichidul de racire se schimba periodic, cel putin odata pe an se pune lichid nou, de calitate foarte buna. Cel mai frecvent, lichidul de racire se schimba toamna, inainte de venirea iernii.

Intr-un vehicul sunt diverse tipuri de lichide care in timp isi pierd proprietatile. Un astfel de lichid este lichidul de frana. Lichidul de frana se completeaza de fiecare data cand nivelul acestuia scade. Datorita acestui procedeu, lichidul de frana isi pastreaza calitatile pentru o perioda lunga de timp.

Alte componente importante

Placutele de frana trebuie verificate si schimbate de fiecare data cand simtim nevoia si se face aerisirea lor pentru ca acestea sa functioneze impecabil.

Rotile se verifica periodic iar daca vedem uzura exagerata pe cauciucuri este bine sa trecem pe la geometrie auto pentru alinierea rotilor. Odata reglat unghiul de fuga, uzura la cauciucuri va fi redusa.

Farurile au un rol important in conducere, de aceea acestea trebuie sa functioneze impecabil. In timp farurile se pot deregla ceea ce poate duce la ineficienta sau chiar pot provoca accidente. Reglarea farurilor se poate face acasa sau la un service specializat care dupa simularea de incarcare a vehiculului va regla si farurile.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *