Istoria Companiei Renault

Recomanda informatia!

Automobilele Renault, datorita dotarilor tehnologice privind siguranta pasagerilor si datorita design-ului revolutionar nu poate lipsii din flota nici unei agentii de inchirieri de masini.

Compania Renault a fost fondata de catre trei fratii cu acelasi nume in anul 1898. Este vorba despre Louis Renault, Marcel Renault si Fernand Renault. Mai trebuie amintit aici ca la nasterea companiei au contribuit prin aportul lor si doi prieteni apropiati ai lui Louis Renault, este vorba despre Thomas Evert si Julian Wyer. La inceputul inceputurilor cei trei frati Renault, adopta o politica destul de interesanta pentru a promova compania lor, astfel ei promoveaza masinile construite de catre ei participand la diverse curse automobilistice. Aceasta politica de promovare este urmata de recunoasteri din ce in ce mai mari astfel autovehiculele Renault pe langa altele au cucerit si piata oferita de catre agentiile de inchirieri de masini. In cadrul acestor competitii masinile erau conduse chiar de catre fratii Renault, insa dupa anul 1903 cand Marcel a decedat in urma unui accident, masinile urmeaza sa fie conduse de catre soferi profesionisti.

Renault se remarca printr-o serie de inovatii astfel el a fost primul producator de automobile care a produs sedanuri. In perioada primului razboi mondial, Renault deasemnea are un rol important, producand chiar si tancuri (tancul Renault FT-17) pentru fortele aliate. Renault se remarca si prin faptul ca a produs si produce si astazi motoare si masini pentru multe alte sectoare economice conexe. Astfel Renault deja inainte de cel de al doilea razboi mondial a inceput sa produca motoare pentru aviane, masini agricole si industriale, autobuze, autocamioane, ambulante, autovehicule pentru taximetrie, avioane si vehicule militare. In acest context, ca si reprezentanti al unui sector nisa din domeniul autovehiculelor putem spune ca masinile Renault au devenit poate chiar obligatorii, pentru fiecare agentie de inchirieri de masini care se respecta.

Primul model Renault care a fost produs de catre fratii Renault a fost modelul cunoscut sub numele Voiturette 1CV. Apoi cu putini ani mai tarziu apare si modelul AK 90 CV care a fost un adevarat succes deoarece castiga primul Grand Prix, in anul 1906. La inceputul anilor saptezeci Renault a reusit sa anticipeze criza viitoare de combustibil astfel ca si o reactie fata de acest fenomen laseaza pe piata modelul economic Renault 5, in anul 1972. In Statele Unite ale Americii acest model este cunoscut sub numle de Le Car. Renault lanseaza multe modele de succes pe parcursul anilor printre care si modelele Renault 4 si Renault 8. In legatura cu aceste succese se poate afirma, ca multe dintre aceste modele de succes au fost incluse aproape imediat in flota marilor agentii de inchirieri de masini. Mai trebuie amintit aici si faptul ca Renault 8 a fost produs si in Romania intre anii 1961 si 1962 cunoscut sub numele de Dacia 1100. Incepand cu anul 1960 Renault se indreapta si mai mult catre cursele automobilistice, astfel intre anii 1960 – 1980 Renault este extrem de activ in acest sector, mai ales in cadrul Formula 1.

Dupa cel de al doilea razboi mondial respectiv in urma deceselor ultimilor doi frati Renault, compania a fost nationalizata de catre statul francez. Cu toate ca modelele Renault erau foarte populare atat in cadrul competitiilor sportive cat si in alte sectoare precum sectorul de inchirieri de masini in anii optzeci Renault inregistra pierderi financiare destul de mari. Astfel statul francez numeste ca si presedinte al Renault pe Georges Besse. Besse reduce costurile, retrage compania din competitiile sportive si concediaza un numar mare de salariati. In anul 1986 Georges Besse este asasinat de catre gruparea Action Directe, urmasul lui in functia de presedinte al Reanult devine astfel Raymond Lévy care continua reformele lui Besse astfel in anul 1987 compania reuseste sa revina din punct de vedere financiar. In anul 1996 se realizeaza privatizarea companiei Renault iar in anul 1999 se formeaza Alianta Renault-Nissan formandu-se o companie mixta franco-japoneza.

Unul dintre cele mai mari reusite ale Renault se poate considera faptul ca aceasta marca detine cele mai multe modele care au obtinut maximul de stele la testele EuroNCAP. Primul model Renault care a reusit aceasta performanta a fost modelul Renault Lagu

Recomanda informatia!

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *