Masini

Cand trebuie sa te gandesti sa cumperi un ulei de motor bun

Recomanda informatia!

Daca esti una din persoanele care schimba uleiul la masina dupa recomandarile prietenilor sau dupa un anumit numar de kilometri, atunci ar trebui sa renunti la acest obicei pe cat de repede posibil. In schimb, este indicat sa urmezi sfaturile propuse de service-urile autorizate. La multe dintre masinile moderne, trebuie sa te bazeze pe sistemul de monitorizare al uleiului atunci cand doresti sa afli cat de des este indicat sa schimbi uleiul.

Lasa manualul masinii sa te conduca

Informatii despre schimbatul uleiului de motor gasesti la capitolul mentenanta din manualul masinii. In cazul in care ai pierdut manual, trebuie sa stii ca multi reprezentanti au si o varianta online. In multe cazuri, vei vedea ca manualul prezinta doua tipuri de programe. Acestea sunt bazate pe conditii de sofat normale, severe sau speciale. Citeste aceste descrieri cu atentie pentru a afla care program se potriveste cel mai bine stilului tau de condus. Din experienta noastra, majoritatea oamenilor cad in categoria normala.

Ai incredere in computerul de bord al masinii

In anii recenti, un numar semnificativ de companii producatoare de autovehicule au instalat diferite sisteme ce se ocupa cu monitorizarea uleiului de motor. Versiunile de baza iti amintesc mai multe chestiuni de mentenanta decat sa-ti sugereze cand este nevoie de schimbi uleiul. Acestea se bazeaza pe numarul de kilometrii parcursi, si masina te avertizeaza atunci cand ai atins numarul maxim de kilometrii.

Cele mai avansate sisteme, pe de alta parte, preiau informatii in mod constant de la diferiti senzori ai vehicului si apoi folosesc un algoritm complex pentru a prezice viata uleiului de motor. Bazandu-se pe stilul tau de condus si obiceiuri, frecventa numarului de schimbari poate varia de la sofer la sofer.

Cu ajutorul acestor sisteme, nu vei mai fi nevoit sa ghicesti cand trebuie te gandesti sa cumperi un ulei de motor bun. Mergi cu masina asa cum ai face-o in mod obisnuit si asteapta ca beculetul din bord sa te avertizeze. Vei fi surprins de distantele pe care le poti parcurge fara a fi nevoit sa schimbi uleiul. Cu toate acestea, nu fa greseala sa schimbi uleiul pe cont propriu, pentru ca te poate costa pe termen lung.

Recomanda informatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *